Whitehorse de Erika T. Wurth

0
14
Whitehorse

Whitehorse, o carte scrisa de Erika T. Wurth, face parte din noul val de fictiune horror care ofera cititorilor infiorarea si intunericul pe care cititorii le-au asociat intotdeauna cu acest gen, dar care contine si o multime de comentarii sociale.

De asemenea – si poate si mai important – White Horse este un roman horror care submineaza unul dintre elementele care stau la baza genului inca de la inceput: In loc ca scriitorul sa fie cineva care se teme de celalalt, scriitorul este celalalt.

Kari James este o nativa urbana care locuieste langa Denver. Iubeste heavy metalul, il idolatrizeaza pe Dave Mustaine, se imbraca mai ales in negru si adora fictiunea horror. Kari isi petrece zilele lucrand in diferite baruri, avand grija de tatal ei, care a suferit leziuni cerebrale intr-un accident de masina, iesind cu verisoara ei Debby si band la un bar numit White Horse. Cu toate acestea, viata ei relativ simpla este stricata de absenta mamei sale. Mama lui Kari, Cecilia, a abandonat-o pe Kari si se presupune ca a murit in mod misterios cand aceasta era copil – iar amintirea ei o bantuie pe Kari inca de atunci. Tatal lui Kari nu este in stare sa ofere informatii lamuritoare.

De asemenea, Kari isi face mereu griji in legatura cu tatal ei, din cauza mariajului verisoarei sale Debby cu un barbat betiv si manipulator si in legatura cu moartea celei mai bune prietene cu ani in urma, pe care crede ca ar fi putut sa o previna. Cand Debby ii inmaneaza lui Kari o bratara traditionala care a apartinut candva Ceciliei, Kari incepe sa vada fantome, sa aiba cosmaruri oribile si viziuni infioratoare cu mama ei si cu o creatura inalta si intunecata cunoscuta sub numele de Lofa. Viziunile refuza sa dispara, iar Kari devine curand convinsa ca mama ei incearca sa-i spuna ceva despre ceea ce i s-a intamplat. In cautarea unor raspunsuri si a unei idei mai clare despre ce s-a intamplat cu mama ei, Kari porneste intr-o calatorie care o aduce mai aproape de radacinile sale – si de viata si sfarsitul misterios al mamei sale.

White Horse este despre orori supranaturale si orori cotidiene. In timp ce Kari invata sa faca fata viziunilor fantomei sangeroase si tipatoare a mamei sale si prezentei amenintatoare a monstrului care o bantuie, ea este nevoita sa se confrunte si cu sotul autoritar al lui Debby si cu felul in care acesta le sta in cale si se interpune intre ele in permanenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here