Tipuri de hote de bucatarie

Celalalt tip de hota este cu recirculare, care contine alte filtre de carbune activ de unica folosinta pentru a absorbi mirosurile si a purifica aerul, care nu iese niciodata din camera

0
257
tipuri de hote

In functie de modul in care trateaza aerul, exista 2 tipuri de hote extractoare. Unitatile de extractie au un motor care trage, trece vaporii printr-un filtru de grasime metalic si apoi ii expulza printr-un tub de evacuare spre exterior. Acesta este cel mai comun si mai eficient sistem, desi necesita o lucrare pentru asezarea tubulaturii.

Celalalt tip de hota este cu recirculare, care contine alte filtre de carbune activ de unica folosinta pentru a absorbi mirosurile si a purifica aerul, care nu iese niciodata din camera. Principalul sau avantaj este instalarea sa simpla, rapida, dar si designul sau mult mai estetic. Dezavantajul fata de celalalt este ca gestioneaza un flux de aer mai mic si necesita inlocuirea periodica a filtrelor.  Pe de alta parte, exista pana la 5 tipuri de hote extractoare, in functie de instalarea si forma acestora:

  • Decorative

De obicei sunt cele mai frecvente, deoarece sunt fixate pe perete, fiind integrate in designul bucatariei. Se adapteaza oriunde si exista diferite forme: plate, rotunjite, orizontale, piramidale.

  • Integrabile

Acestea sunt module de extractie integrabile care se potrivesc, de asemenea, foarte bine in structura si estetica oricarui tip de bucatarie, deoarece sunt aproape ascunse intre dulapuri. Exista chiar si modele care se deschid si isi extind gama de actiune.

  • Insulare

Suspendate pe insula unde se afla vitroceramica sau plita cu inductie, aceste hote ofera cele mai inovatoare si atractive modele. Evident, ele sunt utile doar in acest tip de bucatarie moderna.

  • Tavan

Ascunsa in ceea ce se numeste tavan fals, aceasta solutie este perfecta daca se doreste o hota care sa treaca complet neobservata. Insa instalarea ei este mai complexa decat cea a altor tipuri si poate necesita lucrari ample. Prin urmare, toate acestea vor avea un impact asupra costurilor.

  • Blat

In cele din urma, asa-numitele hote telescopice sunt, de asemenea, ascunse, dar sub mobilier sau insula de bucatarie. Fiind langa spatiul de gatit, eficienta acestora este mare, dar necesita o suprafata suficienta pentru a fi instalate in acelasi mobilier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here