Stil eclectic – caracteristicile unuia dintre cele mai creative stiluri

Stilul eclectic este perfect pentru persoanele care nu se simt definite de un singur stil de decor si prefera sa amestece diferite piese, pe placul lor si fara reguli

0
248
stil eclectic

Stilul eclectic este perfect pentru persoanele care nu se simt definite de un singur stil de decor si prefera sa amestece diferite piese, pe placul lor si fara reguli. Acest lucru nu inseamna ca nu trebuie urmate unele recomandari, deoarece casa ar putea arata dezorganizata si haotica.

Dormitorul sau camera de zi are probabil cel mai mult stil eclectic. Acestea sunt partile casei in care exista tendinta de a se pastra cele mai pretioase accesorii, fie ca sunt amintiri de calatorii sau de familie.  Daca se doreste transformarea acestor spatii ale casei in stil eclectic, aceste linii directoare vor ajuta ca intreaga casa sa fie confortabila si atractiva.

  • Confort

In timp ce stilul eclectic este cel mai bun pentru afisarea tuturor accesoriilor, trebuie stiut de asemenea, ca este o casa si nu un muzeu. Este important sa se tina cont de confort – va ajuta proprietarii sa se bucure mai mult de decor.

  • Culori neutre

Trebuie folosite culori neutre pe pereti si mobilier atunci cand este posibil. Aceste nuante nu numai ca vor ajuta accesoriile si decoratiunile sa iasa in evidenta, ci vor ajuta si casa sa isi pastreze simplitatea. Se pot alege culori precum albul sau bejul pentru a face casa sa arate luminoasa. Daca acestea plictisesc, se pot alege nuante de maro mai inchise, dar decoratiunile vor trebui sa fie nuante deschise pentru a exista un contrast.

  • Elemente comune

Cand este posibil, trebuie gasit un element comun intre decoratiuni, fie ca este vorba de culoare, model sau stil, mai ales daca se intentioneaza imbinarea stilurilor total diferite. De exemplu, o statuie a lui Buddha si o pictura de arta moderna vor arata cel mai bine intr-o camera, daca au aceleasi tonuri de culoare.

Stilul eclectic este unul dintre cele mai creative. Cei interesati pot profita de ocazie pentru a face din casa lor spatiul perfect pentru ei si pentru a arata toate elementele care fac parte din personalitatea lor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here