Carti recomandate pentru tinerele mamici

Cartile pozitive despre parenting pot ajuta tinerele mamici sa isi gaseasca motivatia si starea lor de bine

0
218
carti recomandate

Pe langa responsabilitatea de a fi mama si task-urile zilnice interminabile, mamicile aflate la inceput de drum trebuie sa gaseasca putin timp doar pentru ele si sa se delecteze cu o carte buna, macar in pauzele de somnic ale bebelusilor.

Cartile pozitive despre parenting pot ajuta tinerele mamici sa isi gaseasca motivatia si starea lor de bine, mai ales atunci cand se afla la capatul puterilor. In plus, din aceste carti pot afla informatii interesante si pot afla lucruri foarte utile care le vor fi de folos in aventura in care tocmai au pornit.

Ce carti nu trebuie sa lipseasca de pe noptiera proaspetelor mamici?

Exista o serie de carti bune pe care orice mama, la inceput de drum sau nu, ar trebui sa le citeasca. Printre acestea se numara:

  • Minunea, scrisa de R.J. Palacio, o carte despre un baiat de zece ani ce a avut ghinionul de a se naste cu o deformitate faciala teribila. Minunea spune povestea emotionanta despre curaj, bunatate, integrare si acceptare, scrisa cu multa sensibilitate, dar si umor;

  • Nu stiu cum reuseste, scrisa de Allison Pearson, o carte foarte interesanta care a devenit bestseller la scurt timp de la aparitie, prezinta cititorilor viata unei mame, sotie si manager, Kate Reddy, care realizeaza ca s-a pierdut in responsabilitatile familiale si profesionale si ca viata a devenit mult prea coplesitoare.

Aceasta femeie este marcata de lupta zilnica impotriva somnului, decalajelor de fus orar si altor neajunsuri, dar este extrem de optimista, un optimism ce o ajuta sa depaseasca cu bine orice fel de probleme si provocari;

  • Mama si copilul, o carte de capatai a mamelor inca din vremea comunismului, cu sugestii si cu provocari inca de actualitate, scrisa de Emil si Herta Capraru. Aceasta carte prezinta importanta mamei in viata copilului, modul in care mama trebuie sa gestioneze micile probleme de sanatate sau de comportament ale copilului, devenind, de-a lungul timpului, un fel de Biblie pentru mamele care doresc sa faca primii pasi cu dreptul in viata lor de parinte si sa ofere copiilor o educatie corespunzatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here