Sfaturi practice pentru a scapa de frica de medicul stomatolog

Specialistii de la www.plazadent.ro sunt de parere ca frica este un sentiment normal, insa, pentru obtinerea rezultatelor dorite, ea trebuie indepartata cat de mult posibil, indiferent daca este vorba despre adulti sau despre copii. Tinand cont de sfaturile de mai sus, pacientii pot merge mult mai linistiti la o programare!

0
2151
extractie masea de minte

Nu putine sunt persoanele carora le este frica de medicul stomatolog, indiferent daca este vorba despre adulti sau copii. Pentru a scapa de acest sentiment, in randurile urmatoare pacientii pot gasi cateva sfaturi utile, pe care, atunci cand le pun in practica, pot merge linistiti la un control, indiferent daca au nevoie, pur si simplu, de o consultatie, de un periaj dentar sau chiar de o extractie masea de minte.

Alegerea unui medic specialist cu experienta

Potrivit unui specialist dentist din Drumul Taberei, alegerea unui stomatolog cu experienta este primul pas pentru a scapa de frica in cabinetul stomatologic. Pacientii care au increderea ca se lasa pe mana unor specialisti in domeniu, care stiu cum sa lucreze in mod eficient si fara a cauza durere sunt deja foarte castigati si, treptat, vor incepe sa mearga la stomatolog intr-un mod foarte natural.

Constientizarea ca preventia este mai importanta decat tratarea

Un alt doilea factor care joaca un rol important in a scapa de frica de medicii stomatologi este strans legat de constientizarea ca preventia este mai importanta decat tratarea. Cei care merg in mod regulat la specialisti in domeniu au mai putine sanse sa se confrunte cu probleme complicate decat persoanele care amana, pe cat de mult posibil, vizitarea unui medic stomatolog.

Programarile trebuie sa fie facute in prima parte a zilei

Dimineata, atunci cand pacientii sunt odihniti, acestia sunt mult mai predispusi sa aiba o stare de bine si sa le fie mai putin frica de specialisti decat dupa-amiaza, cand oboseala incepe sa dea semne. De aceea, programarile trebuie facute, pe cat de mult posibil, in prima parte a zilei.

Anestezie locala sau generala

In functie de cat de frica le este pacientilor, acestia pot solicita sa le fie facuta fie o anestezie locala, fie una generala in timpul interventiilor stomatologice. Este demonstrat faptul ca adultii si copiii se simt mult mai confortabili atunci cand sunt relaxati, motiv pentru care trebuie sa apeleze la toate solutiile pe care le au la indemana. Bineinteles, anestezia trebuie facuta in functie si de cum considera medicii specialisti ca este recomandat.

Autocontrolul si stimularea psihicului

O alta solutie foarte buna pentru indepartarea fricii este autocontrolul. Pacientii trebuie sa isi constientizeze frica si trebuie sa gaseasca mijloace proprii prin care sa se lupte cu ea. De exemplu, adultii trebuie sa stie ca dupa cateva vizite la medicul stomatolog pot scapa de probleme care pana acum le provocau dureri extrem de mari si care ii impiedicau sa isi desfasoare activitatile zilnice la capacitate maxima.

Extractie masea de minte | dentist din Drumul Taberei | www.plazadent.ro

dentist din Drumul Taberei

Specialistii de la www.plazadent.ro sunt de parere ca frica este un sentiment normal, insa, pentru obtinerea rezultatelor dorite, ea trebuie indepartata cat de mult posibil, indiferent daca este vorba despre adulti sau despre copii. Tinand cont de sfaturile de mai sus, pacientii pot merge mult mai linistiti la o programare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here