Infectia cu Helicobacter Pylori – bacteria care creste riscul dezvoltarii cancerului

Helicobacter Pylori este o bacterie care poate trai in stomacul omului din copilarie pana la maturitate, iar acest microorganism se manifesta prin mici simptome deranjante care de multe ori nu sunt luate in considerare sau sunt puse pe seama unei alte afectiuni.

0
1741
infectii

Una din cele mai des intalnite si de temut bacterii prezente in organismul uman este Helicobacter Pylori. Aceasta bacterie poate reprezenta una din principalele cauze ale aparitiei si dezvoltarii cancerului gastric si nu numai. Helicobacter Pylori este o bacterie care poate trai in stomacul omului din copilarie pana la maturitate, iar acest microorganism se manifesta prin mici simptome deranjante care de multe ori nu sunt luate in considerare sau sunt puse pe seama unei alte afectiuni. De fapt, infectia cu Helicobacter Pylori este dificil de depistat si de tratat in absenta unor simptome clare.

Infectia cu Helicobacter Pylori se manifesta prin dureri in partea superioara a abdomenului, prin balonare, senzatia de plenitudine sau de greata, prin varsaturi sau lipsa apetitului alimentar. Infectia este asociata cu mai multe afectiuni gastrointestinale, cele mai importante fiind ulcerul gastric si duodenal sau gastrita cronica. Mainfectia cu Helicobacter Pylori se diagnosticheaza pe baza unui test respirator, a testarii materiilor fecale sau pe baza testelor serologice.

Testarea cu Helicobacter Pylori se recomanda la pacientii diagnosticati cu ulcer gastric sau duodenal, la pacientii care prezinta simptomele mai sus mentionate dar si in cazul existentei unui istoric in familie de cancer gastric la rudele de gradul intai. Tratarea infectiei cu Helicobacter Pylori se face cu ajutorul antibioticelor si a medicamentelor ce scad secretia gastrica pe o perioada de pana la 14 zile. Dupa tratament, pacientii sunt supusi unor noi testari pentru a vedea daca acesta a fost eficient si daca infectia persista.

Infectia cu Helicobacter Pylori nu trebuie tratata cu superficialitate, aceasta fiind bacteria care imbolnaveste stomacul a milioane de oameni si care poate duce la complicatii grave, pana la cancer. Trebuie tinut cont de faptul ca Helicobacter Pylori se transmite foarte usor, prin alimente sau apa contaminata, din cauza unei igiene precare sau de la om la om, prin sarut sau alte metode, prin vesela infestata, cand oamenii cosuma alimente cu tacamurile altor persoane. Important este ca persoanele diagnosticate cu Helicobacter Pylori sa urmeze tratamentul indicat de medicul curant si sa isi ia masurile de igiena necesare pentru a preveni o eventuala reaparitie a acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here