Sfaturi pentru o atmosfera relaxata de Craciun

Este sarbatoarea ideala penru a ne inconjura de cei dragi. Dar este si o perioada de stres deoarece cu totii ne dorim ca totul sa iasa perfect in aceasta perioada a anului.

0
3477
masa de Craciun

Craciunul nu este doar o sarbatoare in care celebram dragostea ci si familia. Este sarbatoarea ideala penru a ne inconjura de cei dragi. Dar este si o perioada de stres deoarece cu totii ne dorim ca totul sa iasa perfect in aceasta perioada a anului. Drept urmare, zilele de Craciun sunt marcate de stres si ramanem dezamagiti. Pentru ca vacanta de Craciun sa nu se transforme intr-o veritabila catastrofa iata cateva sfaturi.

Sfaturi pentru o atmosfera relaxata de Craciun

Gaseste noi ritualuri si alte perspective. Exista un lucru de care te temi cu adevarat in aceasta perioada? Atunci, fa tot posibilul sa o elimini din peisaj inainte de Craciun. Renunta la orice ritual stresant sau care iti provoaca frustrari. Creeaza ceva nou care are acelasi sens dar este mai relaxant. Poti delega sarcinile stresante unei alte persoane.

Renunta la perfectiune. Nu totul trebuie sa fie neaparat perfect de Craciun. Esentialul este ca totul sa fie placut. Nu lua drept exemplu numeroasele reclame de la televizor in care masa de Craciun si restul sunt toate perfecte. Creeaza-ti propriul tau Craciun, cu prorpiile tale ritualuri si obiceiuri. Nu totul trebuie sa fie perfect. Multumeste-te cu ce ai.

Concentreaza-te asupra esentialului. Craciunul nu este neaparat sinonim cu activitati sau cu cadouri costisitoare. Cel mai important lucru este ca iti petreci timpul cu cei dragi tie. Restul nu mai conteaza. Cheltuirea banilor nu inseamna fericire.

Nu uita sa te distrezi. Placerea si veselia sunt extrem de importante de Craciun. Din nefericire, din cauza tuturor pregatirilor si organizarilor, uitam complet sa ne mai si distram putin. Insa distractia ar trebui sa fie principalul scop al Craciunului. Craciunul ar trebui privit drept o sarbatoare a distractiei nu a stresului.

Accepta ajutorul. Daca prietenii vor sa te ajute cu pregatirile nu le refuza ajutorul. Astfel, vei reusi sa termini totul la timp si vei reusi sa petreci timpul cu persoanele importante pentru tine. Nu este o rusine sa accepti ajutor de la altii.

Evita certurile. De Craciun familia se aduna pentru a petrece momente placute impreuna. Din pacate, uneori realitatea este cu totul alta. Evita conflictele familiale pentru a te bucura din plin de aceasta perioada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here