Ce mananca grecii de Craciun?

Produsele de patiserie sunt consumate fie pentru micul dejun, fie pentru starter. Un desert popular de Craciun este melomakarono.

0
2713
traditii grecesti

Produsele de patiserie sunt consumate fie pentru micul dejun, fie pentru starter. Un desert popular de Craciun este melomakarono. Se mai consuma ou sau biscuiti / aluaturi formate din faina, ulei de masline si miere, nuci tocate si lamaie.

Mancare greceasca de Craciun?

O decoratiune pentru masa traditionala sunt painile de “Christopsomo” (painea lui Hristos sau paine de Craciun). Este o paine dulce, rotunda, care este aromatizata cu scortisoara, portocala si cuisoare. Suprafata este decorata cu o cruce. Painea este facuta in ajunul Craciunului, gata sa fie mancata in ziua de Craciun.

In limba greaca Craciun fericit se spune “Kala Christougenna”. In Grecia, cadourile sunt adesea aduse copiilor de catre Aghios Vassilis / Agios Vasilis (Sfantul Vasile) pe 1 ianuarie.

1 ianuarie, ziua de Anul Nou, este Ziua Sf. Vasilis, cunoscuta si sub numele de Sf. Vasile cel Mare.

Oamenii din Grecia sarbatoresc, de asemenea, Epifania pe data de 6 ianuarie. In Biserica Ortodoxa Greaca, Epifania sarbatoreste botezul lui Iisus la maturitate. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de “Binecuvantarea apelor”. Exista numeroase evenimente in intreaga tara in care tinerii se scufunda in lacuri, rauri si mari, in apa rece, pentru a incerca sa gaseasca primii o cruce care a fost binecuvantata de un preot si aruncata in apa. Cine aduce crucea urmeaza sa aiba noroc in anul urmator. Epifania include, de asemenea, binecuvantarile de barci si nave, muzica, dans si o multime de alimente delicioase.

Copii merg cu colindul in general si la fel ca si la noi primesc dulciuri sau nuci. Intre timp aceasta traditie a suferit unele modificari din simplul motiv ca au inceput sa se dea mai repede bani decat dulciuri si o parte din farmecul colindului s-a stins, insa copiii sunt tot la fel de intuziasmati de mersul cu colindul.

In ceea ce priveste zona culinara, pe langa tot ce s-a mentionat mai sus, grecii isi respecta mancarea traditionala in continuare, si prin urmare, sosurile spefice Greciei si alte astfel de produse alimentare tipice sunt inca folosite. Brazii se impodopesc si aici insa grecii sunt mai creativi alegand si culori speciale de brazi care nu au nicio legatura cu iarna sau cu nuanta naturala a acestui pom.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here