Sarea de mare impotriva afectiunilor gatului

O manifestare generala a racelilor si gripei este durerea in gat

0
79
sarea de mare

O manifestare generala a racelilor si gripei este durerea in gat. Aceasta este adesea insotita de roseata, inflamatie, tuse – iar in amigdalita bacteriana apar si ulcere pe amigdale. Gargara cu apa de mare va fi de mare ajutor in tratamentul durerii in gat.

Gargara cu apa de mare este eficienta din mai multe motive

Primul motiv este sarea de mare: aceasta ajuta la ameliorarea inflamarii tesuturilor si va promova resorbtia focarelor de infectie.

In al doilea rand, apa de mare contine compusi de iod, care servesc ca un bun antiseptic – acest lucru va ajuta la curatarea gatului de agentii patogeni. Pentru a intelege exact cum sarea de mare amelioreaza inflamatia si de ce este mai eficienta decat o solutie de sare de masa obisnuita, trebuie luata in in considerare compozitia sa.

Sodiul si potasiul sunt responsabile de metabolism si vor ajuta la normalizarea echilibrului hidric al mucoasei inflamate. Calciul este responsabil de repararea tesuturilor, iar regenerarea celulara va fi accelerata de fosfor si seleniu – acesta din urma previne si procesele oxidative.

Este important de remarcat prezenta magneziului in apa de mare, care favorizeaza absorbtia oligoelementelor utile.

In acelasi timp, sarea de masa practic nu contine substante utile suplimentare in plus fata de compusul principal de sodiu si clor si, in consecinta, efectul impactului sau este mult mai mic.

Cum se efectueaza corect gargara cu apa de mare?

Gargara cu apa de mare se poate face de 3 pana la 4 ori pe zi timp de 2 minute. Dupa ce apa este luata in gura, se va inclina capul inapoi, astfel incat lichidul sa patrunda mai adanc.

Cand mucoasa este restabilita, tusea si alte simptome de inflamatie dispar, se poate trece la 1 sau 2 clatiri pe zi, dar este important sa se continue procedura inca 2 sau 3 zile dupa incetarea simptomelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here