Ce dispozitive medicale mai pot fi de folos unei persoane imobilizate in fotoliul rulant?

Pe piata exista o serie de dispozitive medicale facute pentru a usura suferinta si viata oamenilor imobilizati.

0
168
saltea antiescare

Dizabilitatile locomotorii si alte afectiuni medicale care duc la imposibilitatea de deplasare ii face pe oameni dependenti de anumite dispozitive medicale, pentru a putea desfasura unele activitati obisnuite, care pentru un om sanatos nu implica niciun efort.

Un astfel de dispozitiv este un fotoliu rulant, care ii ajuta pe oamenii cu diferite grade de handicap sa se deplaseze, fie singuri, fie cu insotitor. In acest fel se pot bucura de o plimbare in aer liber sau chiar de un anumit grad de independenta, deoarece o parte dintre aceste persoane pot desfasura aproape aceleasi activitati cotidiene ca restul oamenilor.

In ce situatii este util un fotoliu rulant?

Cu toate ca scaunul cu rotile este asociat oamenilor cu dizabilitati locomotorii, un astfel de dispozitiv medical de mers este folositor si in perioadele de recuperare medicala, pentru pacientii care au suferit fie o interventie chirurgicala, fie un accident grav.

De asemenea, persoane care sufera si de alte tipuri sau grade de handicap au nevoie de un astfel de scaun pentru a se putea deplasa. Chiar si cei care sunt imobilizati complet se pot bucura de o oarecare libertate, oferita de un scaun rulant ales in functie de afectiunea sau gradul de handicap de care sufera, din magazinul online MagazinulOrtopedic.ro.

Fie ca este vorba despre un fotoliu rulant electric sau unul manual, actionat de o persoana insotitoare, un astfel de dispozitiv reprezinta un ajutor important atat pentru bolnav, cat si pentru familia acestuia.

Salteaua antiescare, un alt dispozitiv medical util persoanelor imobilizate

In perioadele in care nu se afla in scaunul cu rotile, persoanele imobilizate sunt nevoite sa stea in pat, iar pentru schimbarea pozitiei au nevoie de ajutor. In plus, schimbarea pozitiei este necesara nu numai din punct de vedere al confortului, ci si pentru a preveni aparitia escarelor si ranilor de decubit.

Fotoliu rulant | saltea antiescare | MagazinulOrtopedic.ro

Fotoliu rulant

Astfel ca un dispozitiv util in aceasta situatie este o saltea antiescare, datorita careia presiunea exercitata asupra anumitor parti ale corpului este eliminata, permitand totodata circulatia aerului.

Prin urmare, pe piata exista o serie de dispozitive medicale facute pentru a usura suferinta si viata oamenilor imobilizati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here