Recomandari de carti clasice memorabile

Chiar si pentru specialistii Blog.Printrecarti.ro este destul de dificil sa faca o selectie de carti clasice memorabile, deoarece sunt foarte multe carti care impresioneaza prin povestile si emotiile pe care le transmit.

0
1254
recomandari de carti

Orice cititor pasionat este interesat de ultimele recomandari de carti ale specialistilor. Pe unele poate le-a citit, pe altele nu, iar decizia de a citi un nou roman, de a relua lectura unei povesti impresionante depinde de cateva recomandari.

Chiar si pentru specialistii Blog.Printrecarti.ro este destul de dificil sa faca o selectie de carti clasice memorabile, deoarece sunt foarte multe carti care impresioneaza prin povestile si emotiile pe care le transmit. Unele carti raman chiar profund intiparite in memorie datorita stilului autorului si mesajului transmis, datorita descrierilor interesante si personajelor fascinante, dar si datorita firului narativ.

Ce recomandari de carti capteaza atentia cititorilor?

Una dintre cele mai recomandate carti bune de citit este Anna Karenina, scrisa de Lev Tolstoi, unul dintre cei mai importanti romancieri ai lumii. Atat Razboi si Pace, cat si Anna Karenina au avut o influenta decisiva asupra dezvoltarii romanului mondial. Anna Karenina este cel mai bun roman al tuturor timpurilor in viziunea lui Willian Faulkner, deoarece prezinta povestea a doua cupluri din aristocratia rusa ce intruchipeaza si doua ipostaze diferite ale vietii amoroase si ale vietii de familie.

Anna Karenina descopera iubirea carnala nu alaturi de sotul sau, un barbat rigid si rational, ci alaturi de un barbat chipes pentru care accepta sa isi paraseasca sotul si copilul. Tolstoi construieste intregul roman pe contrastul dintre cele doua conceptii de viata si pe modul in care ele se insereaza in tesatura morala a societatii ruse din secolul al XIX-lea.

O alta carte interesanta este David Copperfield, scrisa de celebrul scriitor englez Charles Dickens, o carte care se inspira din propria viata a autorului, fiind una dintre cele mai cunoscute si mai exuberante lucrari ale sale, plina de comedie si de tragedie, povestea unui tanar in calatoria sa de la copilaria saraca si nefericita la descoperirea vocatiei de romancier de succes.

Recomandari de carti | carti bune de citit | Blog.Printrecarti.ro

carti bune de citit

Nu in ultimul rand, romanul Numele Trandafirului scris de Umberto Eco este foarte cunoscut si apreciat de cititorii din intreaga lume, este un roman care a avut un imens succes la public, care a fost tradus in peste 35 de limbi si care este plin de mister si intelesuri profunde.

Crima si Pedeapsa este un alt roman cu un puternic impact asupra cititorilor, fiind redactat de unul dintre cei mai importanti scriitori rusi, Fiodor Dostoievski, avand un efect profund asupra literaturii din intreaga lume. Cartea nu are nevoie de recomandari speciale din partea criticilor, ci se recomanda singura ca fiind o capodopera a literaturii rusesti si universale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here