Influenta filmelor asupra copiilor

Influenta filmelor asupra copiilor poate sa fie atat in sens pozitiv cat si in sens negativ. Vizionarea de filme si transmisia video (cum ar fi YouTube, Amazon sau Netflix) poate fi o activitate distractiva in care copiii si adolescentii isi pot folosi imaginatia si fantezia

0
250
influenta filmelor

Influenta filmelor asupra copiilor poate sa fie atat in sens pozitiv cat si in sens negativ. Vizionarea de filme si transmisia video (cum ar fi YouTube, Amazon sau Netflix) poate fi o activitate distractiva in care copiii si adolescentii isi pot folosi imaginatia si fantezia. Cu toate acestea, parintii ar trebui sa ia in considerare urmatoarele probleme atunci cand intentioneaza sa vizionezi filme sau videoclipuri la un teatru sau acasa:

  • Desi mersul la un cinematograf poate fi interesant, filmele pot crea anxietate copiilor cu zgomote puternice si scene inspaimantatoare si suparatoare.
  • Unii copii nu pot tolera intunericul unui cinematograf, chiar si cu parintii prezenti.
  • Copiii mai mici pot avea probleme in a face diferenta dintre film si realitate. Pot fi suparati când un parinte moare intr-un film sau daca apar lucruri infricosatoare care sa ii sperie.
  • Vizionarea de filme cu sex, violenta, abuz de droguri, teme pentru adulti si limbaj ofensator poate avea un efect negativ asupra copiilor si adolescentilor. Multe filme nu sunt potrivite pentru copii.
  • Copiii mai mari si adolescentii pot copia in viata reala lucruri riscante si posibil periculoase pe care le vad in filme.
  • Dispunerea de televizoare, DVD sau dispozitive de streaming (computere, laptopuri, telefoane inteligente) in dormitoarele copiilor si adolescentilor incurajeaza vizionarea de filme fara supravegherea adultilor.
  • Daca parintii nu sunt siguri daca un film sau un videoclip este potrivit, ar trebui sa vada filmul in privat inainte de a permite copilului sa il vizioneze.

Sfaturi si recomandari pentru parinti:

  • Parintii trebuie sa verifice evaluarea filmului si sa citeasca recenziile, sa vada daca acesta poate sa fie vizionat de copii.
  • Parintii ar trebui sa limiteze timpul in care copiii si adolescentii sunt expusi la ecrane electronice in fiecare zi, astfel incat filmele sa nu se suprapuna cu temele, activitatea fizica sau odihna.
  • Parintii pot si trebuie sa fie participanti activi la experienta filmelor vazute cu cei mici, urmarind impreuna si discutand continutul.

Vizionarea de filme impreuna cu copiii poate fi o experienta plina de satisfactii. De asemenea, poate fi o oportunitate pentru copil sa se distreze alaturi de familie si prieteni. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here