Motive sa vizitezi Bruxelles

Capitala belgiana Bruxelles pare adesea sa fie o destinatie de afaceri, datorita organizatiilor internationale pe care turistii le intalnesc aici. Dar adevarul despre Bruxelles este ca este un oras frumos in care se pot distra cu usurinta zile intregi

0
113
Bruxelles

Capitala belgiana Bruxelles pare adesea sa fie o destinatie de afaceri, datorita organizatiilor internationale pe care turistii le intalnesc aici. Dar adevarul despre Bruxelles este ca este un oras frumos in care se pot distra cu usurinta zile intregi. Mai mult decat atat, orasul gazduieste o atmosfera cu adevarat unica, ceea ce il face sa fie o alegere excelenta pentru un adevarat city break.

Turistii care viziteaza Bruxelles, isi pot incepe plimbarea, chiar din inima orasului, acolo unde vor gasi cele mai bune locuri de vizitat. Ei se pot indrepta spre Centrul Vechi al orasului Bruxelles, acolo unde se pot bucura de splendida arhitectura a metropolei.

Centrul Vechi

Ca in orice oras european, unul dintre cele mai bune lucruri de facut in Bruxelles este pur si simplu ca turistii sa rataceasca prin Centrul Vechi. Aici se pot plimba pe o strada larga, care strapunge acest select cartier si poarta denumirea de Boulevard Anspach. Vor gasi tot felul de lucruri, de la magazine de benzi desenate, magazine de imbracaminte, precum si multe restaurante si cafenele.

Bursa de Valori din Bruxelles

Poate cea mai frapanta de-a lungul intregului Boulevard Anspach este The Bourse, frumoasa cladire a bursei din Bruxelles. Aceasta cladire neoclasica veche este din anul 1873 si este fara indoiala una dintre cele mai frumoase cladiri din Bruxelles. Desi turistii nu o pot vizita in interior, este foarte bine insa ca poate fi apreciata din exterior.

Palatul Regal din Bruxelles

La Bruxelles, Palatul Regal este chiar dincolo de Centrul Vechi si Cartierul European si este casa familiei regale belgiene. Acest palat imens si impunator ofera o priveliste impresionanta din exterior.  De la decor, la mobilier si lucrari de arta, Palatul reprezinta o adevarata bjuterie a orasului.

Fritesul belgian

Ajungand la Bruxelles, exista sanse mari ca turistii sa-si doreasca sa guste unele dintre “pacatele” locale. Asadar acestia pot merge spre Friterie Tabora, pentru a incerca chipsurile belgiene calde, servite cu sosuri precum maioneza traditionala sau andaluzul picant. Sunt delicioase indiferent de anotimp si pot fi considerate o gustare inedita cu care turistii isi vor rasfata papilele gustative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here