Google Meet va fi gratuit pentru toata lumea

Zoom, Microsoft Teams si Skype s-au bucurat de un succes fenomenal inca de la inceputul asa ca gigantul Google nu a putut sa ramana in urma. Acesta a anuntat luna trecuta ca serviciul sau de conferinta video, Google Meet, va fi gratuit incepand cu luna mai pentru oricine are un cont Google

0
502
Google Meet

Zoom, Microsoft Teams si Skype s-au bucurat de un succes fenomenal inca de la inceputul asa ca gigantul Google nu a putut sa ramana in urma. Acesta a anuntat luna trecuta ca serviciul sau de conferinta video, Google Meet, va fi gratuit incepand cu luna mai pentru oricine are un cont Google.

O astfel de miscare din partea companiei este una destul de indrazneata avand in vedere ca pana acum acest serviciu era contra-cost, insa beneficiile au fost atent puse in balanta inainte de implementarea unei astfel de decizii.

Google a facut acest gest, in special pentru a contracara aplicatia Zoom care si-a inmultit numarul de utilizatori zilnici in perioada de carantina, astazi depasind 300 de milioane de utilizatori. In plus, Google considera ca Zoom nu este suficient de sigur, lucru demonstrat de-a lungul ultimelor saptamani.

Zoom a fost criticat din cauza lipsei de rigoare si a numeroaselor defecte de securitate care au permis in special aparitia fenomenului „zoombombing”. Acest concept isi propune sa lase un utilizator sa intre intr-o intalnire fara a fi invitat.

Ce inseamna Google Meet?

In cifre, Google Meet se traduce in felul urmator: 3 miliarde de minute de conferinte video, 3 milioane de utilizatori noi in fiecare zi. Drept urmare, Google vrea sa se asigure ca are un produs sigur si sa evite ceea ce s-a intamplat cu Zoom pana de curand. De asemenea, creatorul unei conferinte video isi rezerva dreptul de a accepta sau interzice oricui accesul.

In plus, nu este posibila o utilizare anonima, este necesar un cont Google pentru fiecare participant. Totul este criptat si poate fi stocat pe contul Google Drive al organizatorului.

Google Meet nu are nevoie de o aplicatie sau de o extensie terta parte pentru a functiona, un browser simplu (Chrome sau orice altceva) este suficient. Pe mobil, este putin diferit, deoarece utilizatorii trebuie sa parcurga o aplicatie disponibila pe iOS si Android.

Daca pentru moment nu exista o limita de timp, utilizatorii trebuie sa stie ca incepand cu 30 septembrie 2020, sesiunile vor fi limitate la 60 de minute in modul gratuit, iar utilizatorii vor trebui sa plateasca daca vor sa faca sesiuni mai lungi.

Pentru profesionisti, Google va pune la dispozitie G Suite Essentials, un produs care va permite apelarea numerelor de telefon sau sesiuni de înregistrare. Cei care insa au nevoie de mai multe, vor trebui sa discute cu Google pentru a accesa functiile avansate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here