De ce se ingalbenesc dintii si cum putem preveni acest lucru?

Albirea profesionala a dintilor realizata in cabinet este unica si cea mai eficienta metoda existenta in acest moment. In cabinet se elimina petele, se restaureaza culoarea naturala a dintilor si pacientii pleaca satisfacuti de interventie

0
991
dintii

Unul dintre cele mai usor de observat si dificil de acceptat lucruri referitoare la aspectul danturii este ingalbenirea dintilor. In momentul in care pacientii observa acest lucru, in general, incep sa isi puna semne de intrebare, isi cumpara paste de dinti cu efect de albire, cauta pe internet tot felul de metode de albire a dintilor (care, de multe ori, fac mai mult rau decat bine), insa lasa pe ultimul loc vizita la medicul stomatolog. De fapt, albirea profesionala a dintilor realizata in cabinet este unica si cea mai eficienta metoda existenta in acest moment. In cabinet se elimina petele, se restaureaza culoarea naturala a dintilor si pacientii pleaca satisfacuti de interventie.

Cauzele ingalbenirii dintilor

Colorarea in galben a dintilor si patarea acestora are loc din mai multe cauze. Unele sunt naturale, precum inaintarea in varsta si factori genetici, altele fac referire la alimentatie, medicamente si anumite vicii. Spre exemplu, fumatorii si persoanele care consuma alcool sau cafea sunt mult mai expuse colorarii dintilor. Consumul de medicamente precum tetraciclina, antibiotice si expunerea la un nivel ridicat de fluor pot determina ingalbenirea dintilor.

Cafeaua, vinul rosu si ceaiul reprezinta bauturile care au pigmenti puternici si care ingalbenesc sau pateaza dintii, dar la fel de bine o pot face si bauturile acidulate si cele alcoolice. Este un lucru bine-cunoscut faptul ca tutunul afecteaza sanatatea, dar si dintii, colorandu-i in galben, de aceea specialistii recomanda pacientilor sa renunte complet la acest obicei daunator.

Odata cu inaintarea in varsta, oricum, smaltul se subtiaza si dintele devine mai opac si mai inchis la culoare; fumatul nu face decat sa accentueze acest lucru. Nu in ultimul rand, medicamentele, precum antibioticele sau tetraciclina ori medicamentele pentru hipertensiunea arteriala, pot ingalbeni dintii.

Albirea dentara acasa vs. albirea dentara la cabinet

Albirea dentara se face numai sub directa supraveghere a medicului specialist. Metodele invechite, precum frecarea dintilor cu bicarbonat, carbune sau alte substante sau combinatii de substante se pot dovedi ineficiente. In cabinet, albirea dentara se realizeaza sub directa supraveghere a medicului stomatolog, care poate oferi pacientilor solutia de a-si albi dintii si acasa, cu ajutorul unei gutiere si a unui gel special.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here