De ce este importanta pozitia in fotoliul rulant?

Diferite modele si tipuri de scaune rulante, cu sau fara perne, pliabile sau fixe, pot fi gasite in magazinul online Med-Tehnica.ro

0
159
tehnica medicala

Orice handicap ii face pe oameni sa intampine multe greutati chiar si cand vine vorba despre activitatii obsinuite, simplu de efectuat de catre oamenii sanatosi. Cu toate acestea, dispozitivele si echipamentele medicale dezvoltate in acest sens vine in ajutorul lor, oferindu-le o viata cat mai aproape de normal.

Un astfel de echipament este fotoliul rulant, care permite oamenilor cu handicap locomotor sa se bucure de libertate si independenta, foarte pretioase pentru orice om, dar mai ales pentru ei.

Cu ajutorul unui fotoliu rulant, acestia pot face orice fel de activitate, chiar si sa practice sport. Este necesar insa sa se aleaga scaunul rulant potrivit atat activitatii desfasurate, cat si gradului de handicap si nevoilor pacientului.

Care este pozitia corecta in fotoliul rulant?

La modul general, pozitia corecta pentru utilizatorii de fotolii rulante este spatarul scaunului reglat la un unghi de 90-100 de grade, iar suportul pentru picioare, la nivelul genunchilor, la un unghi de aproximativ 90-120 de grade.

Tehnica medicala | Fotoliu rulant | Med-Tehnica.ro

fotoliu rulant

Pentru un grad ridicat de confort se recomanda alegerea unor scaune rulante cu perne atat la sezut, cat si la spate, unii dintre utilizatori preferand chiar si pentru brate. O astfel de perna va permite mentinerea unei pozitii corecte, deoarece ofera o baza stabila pentru sezut.

Diferite modele si tipuri de scaune rulante, cu sau fara perne, pliabile sau fixe, pot fi gasite in magazinul online Med-Tehnica.ro.

De ce este importanta pozitia corecta in fotoliul rulant?

Mentinerea unei pozitii corecte in timpul folosirii scaunului cu rotile ajuta la pastrarea unui grad inalt de confort, mai ales ca persoanele imobilizate in astfel de fotolii petrec foarte mult timp asezate in acestea.

De asemenea, acest lucru poate duce la aparitia ranilor, cunoscute si ca escare de decubit. De aceea, folosirea unor perne pentru sezut vor spori confortul si vor elimina aceste riscuri.

Un alt motiv pentru care postura din scaunul cu rotile este foarte importanta este eliminarea presiunii care se exercita asupra umerilor, mai ales in cazul celor care tehnica medicala folosita este cea manuala. Astfel ca pentru propulsare este necesara o pozitie adecvata.

Prin urmare, cei care au nevoie de un scaun cu rotile trebuie sa invete sa il utilizeze corect, pentru a evita aparitia si altor neplaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here