Cum iti dai seama ca autoturismul are nevoie de incarcari freon auto?

Care sunt semnele care iti indica faptul ca masina are nevoie de servicii de incarcari freon auto?

0
476

Serviciile de incarcari freon auto sunt necesare autoturismelor care au sistem de aer conditionat si climatizare. Mai devreme sau mai tarziu, orice masina care dispune de aceste sisteme va avea nevoie de incarcare cu freon. Freonul este un amestec de gaze, un compus chimic ce se vaporizeaza la temperaturi mult mai mici decat cele din incinta ce urmeaza sa fie racita. Freonul are temperatura de vaporizare si de fierbere mai mica in comparatie cu temperatura mediului in care va fi racit.

In unele cazuri, freonul dispare din instalatia de aer conditionat a masinii si proprietarii autoturismelor vor avea nevoie de o firma autorizata care sa le ofere servicii de incarcare cu freon. Freonul este un element esential al instalatiei de climatizare, fara de care nu poate functiona.

Care sunt semnele care iti indica faptul ca masina are nevoie de servicii de incarcari freon auto?

In cazul in care autoturismul are nevoie de servicii de incarcare cu freon, va da semne de functionare incorecta. Comenzile de pe bordul aerului conditionat nu mai functioneaza corect si instalatia nu mai raceste asa cum o facea la inceput. Este recomandata prezentarea intr-un service auto multimarca pentru o diagnosticare corecta si o testare a calitatii instalatiei de aer conditionat.

Incarcari freon auto | service auto multimarca | NordGarage.ro

incarcari freon auto

Cantitatea de freon poate sa scada din instalatie sau poate sa scada transferul de aer din interior sau din exterior, cauzat de existenta prafului si microorganismelor pe filtru. Semnele care indica faptul ca exista o problema cu freonul sunt:

  • Racirea incorecta;

  • Functionarea incorecta a unitatii din exterior.

Cauzele pentru care serviciile de incarcare cu freon auto sunt necesare includ pierderile ce au loc prin imbinari, pori sau fisuri si prin strapungerea mecanica a instalatiei frigorifice. Inainte de a trage concluzia ca este vorba despre o pierdere mare de freon, se recomanda verificarea functionarii corespunzatoare a unitatii exterioare sau a unitatii interioare. Daca este vorba de freon, atunci proprietarii autoturismelor trebuie sa se intereseze despre remedierea acestei probleme pe site-ul NordGarage.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here