Copilul se agita cand este imbracat?

Parintele trebuie sa transforme aceste activitati de imbracat si dezbracat intr-o joaca

0
193
copilul

De la schimbatul scutecelor si pana la imbracatul copiilor, acesta este unul din motivele principale de conflict copil-parinte. Nevoile copilasilor nu coincid intotdeauna cu cele ale parintilor. Copilasii nu vor intotdeauna sa fie imbracati, mai ales in haine foarte pretentioase care le irita pielea sau care sunt prea stramte, iar parintii doresc ca prichindeii sa arate ca scosi din cutie. Atunci intervine conflictul parinte-copil, copilul care nu se lasa imbracat, iar parintele care nu se lasa pana cand il imbraca.

Cum trebuie sa reactioneze parintele in fata unui copil care nu doreste sa fie imbracat

Parintele trebuie sa transforme aceste activitati de imbracat si dezbracat intr-o joaca. Un joc de-a v-ati ascunselea cu fiecare parte a corpului atunci cand vor sa isi imbrace copilul sau un joc inventat impreuna cu copilul se vor dovedi extrem de eficiente in momentul in care cel mic se lasa foarte greu imbracat.

Dupa varsta de doi ani, copilul ar putea sa doreasca sa isi aleaga si sa isi puna singur hainele pe el, iar parintele nu trebuie sa il descurajeze. A lasa copilul sa aleaga intre doua camasute sau intre doua rochite este o metoda de a creste stima de sine si de a-i acorda independenta de care are nevoie la aceasta varsta.

In alta ordine de idei, in momentul in care copilul incepe sa tipe si sa urle indiferent de motiv, fie ca este imbracat sau dezbracat, ca nu ii convine o anumita hainuta, parintele trebuie sa il obisnuiasca cu ideea ca nu are voie sa tipe decat in anumite circumstante, spre exemplu cand se loveste foarte tare sau cand pateste un accident grav. In rest. copilul nu ar trebui sa tipe chiar in orice imprejurare pentru ca nu asa va avea obtine rezultatul pe care il asteapta.

Cand copilul tipa si urla indiferent de motiv, cel mai simplu este ca parintii sa il obisnuiasca cu ideea ca nu va obtine nimic doar tipand. Astfel, un timeout este o strategie perfecta de calmare pe care parintii o pot oferi copiilor.

Orice parinte cunoaste aceasta situatie in care simte ca a venit momentul sa dea un o pauza copilului. Chiar daca acesta nu doreste sa fie imbracat, aceasta pauza de disciplinare se numeste timeout si se va dovedi o metoda foarte eficienta de a linisti copilul care ulterior se va lasa imbracat mai usor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here