Cele mai importante motive pentru care sa vizitezi fascinanta Catalonie

Barcelona este, fara doar si poate, una dintre cele mai atractive zone ale lunii, devenind una dintre destinatiile cele mai populare, iar orasul este, de asemenea, si centrul si punctul de plecare al unei vizite in regiunea captivanta a Cataloniei

0
3567
destinatii turistice in Spania

Ce sa vizitati in Catalonia?

Barcelona este, fara doar si poate, una dintre cele mai atractive zone ale lunii, devenind una dintre destinatiile cele mai populare, iar orasul este, de asemenea, si centrul si punctul de plecare al unei vizite in regiunea captivanta a Cataloniei, potrivit Cristinei Gargallo, director al Agentiei pentru Consiliul Catalan de Turism.

Multi vizitatori se aventureaza in afara orasului pentru a explora tot ce are de oferit aceasta minunata destinatie. Catalonia, o regiune bogata din punct de vedere cultural si situata in nord-estul Spaniei, cu propriile traditii si propria limba (catalana), a inregistrat o crestere semnificativa a vizitatorilor din America de Nord. In 2017, Catalonia a atras 1,1 milioane de vizitatori din S.U.A., in crestere cu 29% fata de anul precedent, continuand cu acelasi ritm si in primele luni ale anului 2018.

In total, Catalonia a inregistrat un numar record de 19 milioane de vizitatori internationali in anul 2017. Multi calatori s-au familiarizat cu Barcelona, ​​deoarece aici se opresc multe dintre navele de croaziera. De pilda, Barcelona a fost vizitata de peste 3 milioane de pasageri de pe vasele de croaziera in 2017. Ca urmare, vizitatorul demografic al orasului a fost, in mod traditional, mai batran. Acest lucru, totusi, se schimba, pe masura ce un numar tot mai mare de calatori mai tineri si de familii cu copii descopera destinatia.

Aceasta schimbare in profilul vizitatorilor a stimulat calatorii si in alte zone din afara Barcelonei, astfel incat calatorii au ajuns sa exploreaza tot ceea ce are de oferit Catalonia. Regiunea dispune de 11 situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO – de la cladiri istorice la arta bisericeasca -, trei capodopere ale patrimoniului cultural si doua rezerve ale biosferei. Este, de asemenea, renumita pentru artisti precum Salvador Dalí si Joan Miró, dar si pentru arhitectura unica a lui Antoni Gaudí.

De asemenea, alimentele si vinurile sunt doua motive suplimentare care atrag turistii in Catalonia. Scena culinara este foarte dinamica in Barcelona, ​​care dispune de nu mai putin de 55 de restaurante cu stele Michelin. Un restaurant de langa Barcelona, ​​El Celler de Can Roca din Girona, a fost votat de doua ori cel mai bun restaurant din lume.

In final, experienta regionala depinde de ceea ce doreste fiecare turist in parte – fie ca este vorba de cultura si patrimoniu, fie ca este vorba de peisajele pitoresti ale regiunii sau – de ce nu? – de mancare si vin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here