Cele mai frumoase orase ale Belgiei

Belgia este o tara mica, dar impresionanta! O tara in care arhitectura moderna se impleteste foarte bine cu cea veche, o simbioza dintre prezent si trecut.

0
2592
turism Belgia

Calatorind prin Belgia puteti surprinde imagini cu acoperisuri medievale uimitoare, canale de apa, berea gustoasa si bomboanele de ciocolata cu gusturi indraznete. Cu toate acestea, exista multe lucruri de vazut in aceasta tara europeana remarcabila, unde timpul pare sa treaca in ritm mai lent, iar oamenii sunt prietenosi si primitori cu turistii. De la orase moderne care ofera magazine in stil futurist si galerii pline de farmec, la strazi pietruite incarcate cu muzee si case traditionala, cele mai bune locuri de vizitat in Belgia merita sa fie cunoscute pentru toata lumea.

Cele mai frumoase orase ale Belgiei

Capitala provinciei Hainaut, Mons, este cunoscuta pentru sunetul surprinzator al clopotelor bisericii din oras. Strazile uimitoare permit turistilor sa traverseze cu usurinta orasul care este un amestec bogat de stiluri arhitecturale. Primaria este construita in stil gotic, iar biserica se mandreste cu o colectie de statui din alabastru. Fireste, nu ar trebui ratata casa lui Van Gogh.

Cunoscut pentru diversitatea de stiluri si locuri de vizitat, Bruxelles este capitala Belgiei si, cel mai probabil, locul din care toti vizitatorii vor incepe sa vada frumusetile acestei tari. In calitate de sediu al mai multor institutii europene, Bruxellesul ar putea fi, de asemenea, considerat un element capital pentru Uniunea Europeana. In special, Grand Place este centrul orasului si a fost infiintat in secolul al XIII-lea. In jurul pietei centrale puteti gasi restaurante, cafenele si pub-uri, toate cu produse traditionale, dar si moderne, numai bune de incercat.

Spiritul si istoria vikingilor inca se simte puternic in Bruges, un oras minunat, plin de canale, numit si ”Venetia Nordului Europei”. Usor de traversat, Bruges gazduieste o arhitectura medievala glorioasa, in special pe partea sudica a orasului. Ati mai putea vizita piata Grote Market, Curtea Proviciale, turnul Belfry, conacul Gruuthuse si impresionantul spital Saint John construit in 1188.

Anvers este un oras cu multe fete. Desi nu este la fel de istoric ca Bruges sau Gent, este un oras foarte dinamic, oferind un amestec perfect de istorie si viata moderna actuala. Iubitorii de mancare gustoasa si bere buna, nu ar trebui sa rateze acest oras.

Belgia este o tara mica, dar impresionanta! O tara in care arhitectura moderna se impleteste foarte bine cu cea veche, o simbioza dintre prezent si trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here