Ce trebuie avut in vedere cand se achizitioneaza o tableta grafica?

0
911
achizitionare tableta

Ce trebuie avut in vedere cand se achizitioneaza o tableta grafica?

Orice designer grafic poate arata faptul ca, de multe ori, proiectul la care lucreaza solicita foarte mult, iar arta traditionala nu poate intotdeauna sa satisfaca nevoile clientilor.

In ziua de azi, multi artisti, ilustratori si graficieni au inceput sa utilizeze tabletele pentru a-si realiza proiectele de arta. O tableta buna ofera unui artist o optiune usoara, la indemana, sensibila si electronica pentru a finaliza proiecte. Chiar daca tabletele sunt pe piata de mai bine de un deceniu, s-ar putea, totusi, ca multe dintre produsele care sunt considerate ca fiind cele mai bune sa nu fie disponibile la magazinul local de electronice.

In cazul in care un grafician este pregatit sa isi achizitioneze prima sa tableta, ar trebui sa ia in considerare urmatoarele aspecte:

  • zona activa

  • caracteristici suplimentare

  • taste rapide

  • stylus

  • tipul modelului

  • sensibilitate la presiune

  • rezolutie

  • scrollers

  • wireless sau cu cablu

Zona activa

Zona activa poate fi uneori denumita zona de lucru a tabletei. Mai simplu spus, este zona in care reactioneaza stylusul. Multe tablete grafice vor avea o margine sau o bucata din plastic care va fi pozitionata exact intre ecran si carcasa. Acum, un artist nu va avea neaparat nevoie de o zona cu adevarat mare in care sa isi desfasoare activitatea, in functie de interfata pe care o utilizeaza, dar ar trebui sa fie suficient de mare pentru a se potrivi stilului personal, fara sa puna probleme de miscare a mainii.

Zona activa din majoritatea tabletelor pe care le-ar putea achizitiona un artist grafic este indicata in mod clar, dar este bine ca utilizatorul sa verifice dimensiunea ecranului inainte de a cumpara tableta. De fapt, ar trebui sa verifice specificatiile tabletei si cuvintele „zona activa”, deoarece ultimul lucru care ar dori sa i se intample este sa fie dezamagit atunci cand isi va da seama ca nu are suficient spatiu pentru a face fata lucrarilor pe care le are de efectuat.

Caracteristici suplimentare

Atunci cand un artist doreste sa isi achizitioneze o noua tableta grafica, trebuie sa aiba in vedere si caracteristicile suplimentare. Acestea nu sunt neaparat elemente obligatorii, dar orice utilizator le-ar putea lua in considerare atunci cand achizitioneaza o tableta grafica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here