Subiectul celor trei volume care compun ”Fratii Jderi”

Fac achizitii de carti de orice fel, insa cele scrise de autori de valoare, sunt o prioritate. Asadar, daca aveti carti de vanzare, accesati cumparcarti.ro si propuneti o tranzactie. Cu siguranta va fi una de succes!

0
2024

Fratii Jderi” este un roman istoric scris de Mihail Sadoveanu si este compus din trei volume cu titluri semnificative pentru actiunea subiectului abordat: ”Ucenicia lui Ionut”, ”Izvorul Alb” si ”Oamenii Mariei Sale”.

Desi generic este numit roman istoric, aceasta opera literara absoluta care impleteste frumosul cu sublimul si cu tragicul, este ”un roman de romane”, adica o cronica, o legenda, un poem folcloric, un roman realist, de aventura, de dragoste, de familie, un roman social. Prin abilitatile sale de scriitor desavarsit, Sadoveanu reuseste sa creeze o opera incomparabila cu altele, indiferent de punctul de vedere din care este analizata.

In primul volum se vorbeste despre ucenicia celui mai mic jder insarcinat cu apararea si slujirea celui mai mare fiu, Alexandru, al domnitorului. Ionut este extrem de implicat in sarcinile sale si isi duce misiunea fara sovaire, sfideaza orice pericol numai sa stie ca stapanul sau este in siguranta.

Aflandu-se in Tara de sus, Alexandru se indragosteste de Nasta, o domnita care, la un moment dat, este rapita de tatari. Ionut are sarcina de a o gasi si de a o aduce in siguranta acasa. In calatoria sa, afla ca saramana Nasta, disperata fiind, se arunca in mare.

Al doilea volum al romanului nu este despre lupte, ci despre pace si pregatirile neamului pentru vremurile grele. Desi nimic nu prevesteste vreo aventura, totusi se intampla ca fiica naturala a domnitorului, Marusca, sa fie furata de un boier polonez. Marusca era iubita comisului Simin, fratele jderilor, asa ca acestia decid sa plece in recuperarea ei. Romanul se sfarseste cu aducerea domnitei acasa si cu momentul nuntii traditionale, unde miri sunt chiar Simin si Marusca.

Al treilea volum este tulburator de frumos prin faptele pe care le evoca. Este vorba despre batalia de la Podu Inalt si biruinta lui Stefan cel Mare asupra turcilor. Desi pe campul de lupta isi pierde o mare parte din oamenii de baza, ii jeleste, ii venereaza, ii pare rau, dar se intoarce la misiunea lui de conducator, formand alti oameni care sa apere tara.

Cumparari carti in Bucuresti | achizitii de carti | cumparcarti.ro

achizitii de carti

Reprezint un anticariat, motiv pentru care ma implic in actiuni de cumparari carti in Bucuresti. Fac achizitii de carti de orice fel, insa cele scrise de autori de valoare, sunt o prioritate. Asadar, daca aveti carti de vanzare, accesati cumparcarti.ro si propuneti o tranzactie. Cu siguranta va fi una de succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here