Cat de importante sunt uniformele colorate in tinuta medicala? Consideratii reale si simbolice cu privire la uniformele medicale albe!

In aceasta idee, este uniforma medicala alba linistitoare pentru pacienti?

0
48

Pentru cei interesati de subiect, in acest moment, nu mai este o noutate ca anumiti cercetatori au demonstrat ca purtarea anumitor haine poate avea un efect asupra functionarii noastre cognitive. Mai mult, concluzia unui studiu realizat de Adam Galinsky sustine ca „hainele pot afecta cognitia si comportamentul persoanelor care le poarta”. Prin urmare, o astfel de concluzie raportata la domeniul medical, se poate interpreta prin faptul ca uniforma medicala ghideaza perceptia cu privire la cadrele medicale si la munca pe care acestea o fac, indiferent de sectia pe care lucreaza.

In aceasta idee, este uniforma medicala alba linistitoare pentru pacienti?

Sa gandim practic si sa ne raportam la un domeniu vis-a-vis de care cei mai multi pacienti simt teama. Cat de linistiti sunt pacientii care vad in timpul consultului uniforme stomatologice albe? La aceasta intrebare au raspuns mai multi cercetatori pe la finalul anilor 1980, acestia facand studii si analizand intens „efectul de haina alba”. In acest context se facea referire la faptul ca in prezenta uniformelor medicale albe la mai multi pacienti se poate inregistra o crestere a tensiunii arteriale, ceea ce inseamna ca un banal halat alb poate fi cauza efectelor somatice daunatoare la pacienti.

Fara sa intram in amanunt in acest subiect, ideea care se desprinde pe baza unor cercetari concludente sustine ca uniforma medicala alba este potential stresanta si poate sa induca informatii contradictorii despre profesia cadrelor medicale.

Daca uniformele albe au acest potential, cum se pune problema in cazul celor colorate si/sau cu diferite imprimeuri?

Pusi in fata unor idei precum cea exprimata anterior si a cererii tot mai mari pentru uniforme medicale care sa exprime cochetarie, bunastare si, bineinteles, siguranta, multi producatori au ales sa se adapteze si sa ofere tinute medicale in toate culorile.

De exemplu, in oferta MediFashion am inclus uniforme in cele mai diverse culori, cele negre fiind in mod deosebit solicitate, lucrate cu mare atentie la detalii. In fond, se poate avea in vedere si faptul ca medicii si celelalte cadre medicale nu doresc doar sa poarte haine in care sa se simta confortabil muncind toata ziua, ci vor ca acestea sa denote si o latura eleganta.

Nu mai este o noutate ca fiecare culoare transmite un mesaj subliminal, iar daca culorii respective i se mai adauga si un imprimeu vesel sau familiar copilului, uniforma medicala pe care o transmite medicul pediatru nu va reprezenta un motiv de stres pentru micutii pacienti.

Uniforme stomatologice | saboti medicali | MediFashion.ro

Uniforme stomatologice

In cele din urma, un alt semn al schimbarii timpului si al evolutiei, uniformele medicale sunt achizitionate tot mai mult online. Cu stil si doar cu cateva clicuri, comunitatea medicala isi doreste sa ramana conectata cu vremurile, indiferent de achizitiile care se urmaresc.

Oferta MediFashion este absolut generoasa si, pe langa uniforme medicale in cele mai diverse modele si culori, include saboti medicali si alte tipuri de incaltaminte, accesorii, precum masti, ciorapi si altele similare, bonete chirurgicale si multe asemenea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here