5 cocktail-uri fara alcool care pot fi consumate ca aperitive, vara

Cocktail-urile sunt asociate, in special, cu zilele de concediu, in care nu se doreste decat relaxare si distractie, alaturi de persoanele dragi.

0
36
cocktail fara alcool

Zilele si, mai ales, serile de vara sunt cele mai potrivite momente pentru a servi un cocktail alaturi de cei dragi, indiferent ca este vorba despre familie sau prieteni. Cum insa alcoolul nu este recomandat in zilele cu temperaturi ridicate, acestea pot fi inlocuite de alternative fara alcool, la fel de gustoase, dar mai sanatoase si care ii vor feri pe consumatori de mahmureala de a doua zi.

 

Cocktail-urile sunt asociate, in special, cu zilele de concediu, in care nu se doreste decat relaxare si distractie, alaturi de persoanele dragi. Cum insa unul dintre efectele negative ale alcoolului este deshidratarea, ceea ce reprezinta un pericol in zilele caniculare de vara, cocktail-urile servite ca aperitive ar trebui sa fie preparate fara acest ingredient.

 

Drept urmare, in continuare vor fi prezentate cateva retete de cocktail-uri fara alcool, care sunt foarte gustoase si care pot fi consumate fara griji in ceea ce priveste cantitatea sau simptomele de a doua zi:

  1. Punch cu fructe fara alcool: mar, portocala, banana, limonada, suc de portocale, suc de ananas, sirop din trestie de zahar, lime, para, piersica, ananas, fructe la discretie;
  2. Mohito fara alcool: 6 linguri de trestie de zahar, 10 crengute de menta proaspata, 3 lime, suc de mere, 1 litru de apa minerala;
  3. Ghimbir spumant fara alcool: ghimbir, zahar vanilat, apa minerala, 2 crengute de menta, sirop de fructe, lamaie verde;
  4. Cocktail cu pepene si lamaie: 1 felie de pepene galben, sucul de la o jumatate de lamaie, 5 frunze de menta, 5 cuburi de gheata, apa carbogazoasa;
  5. Cocktail cu zmeura si fructul pasiunii: zahar brun, zmeura proaspata sau congelata, fructul pasiunii, frunze de menta, 1⁄2 lime, cuburi de gheata, apa carbogazoasa.

Trebuie mentionat ca pentru fiecare tip de cocktail se adapteaza cantiatea de ingrediente la numarul de portii care se doreste a fi pregatite.

Cu astfel de bauturi gustoase si fara alcool, temperaturiile foarte ridicate, specifice zilelor caniculare de vara, pot fi imblanzite, astfel incat sa se poata trece mai usor si intr-un mod placut peste acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here