Fie ca este vorba despre o masa festiva sau o iesire intre prieteni, aperitivele sunt gustarile care nu lipsesc de la masa. Cum Franta este cunoscuta ca tara cu unul dintre cele mai bogate sectoare culinare, in fiecare saptamana sunt organizate aproximativ 39 de milioane de aperitive, dintre care 60% in weekend (sursa IFOP).
Prin urmare, cei care isi doresc sa poata pune pe masa astfel de preparate, care sa fie apreciate de invitati si foarte gustoase, dar pentru care sa nu petreaca prea mult in bucatarie, ar putea tine cont de ideile, prezentate in continuare, de aperitive racoritoare, potrivite pentru vara.
- Pentru un aperitiv rapid, intr-un sandvis poate fi pus orice
In cazul unor invitati neasteptati sau cand se doreste sa se prepare un aperitiv rapid exista o solutie foarte rapida si gustoasa. Cateva felii de paine proaspat prajite, crocante si fragede in acelasi timp, peste care se poate intinde orice, de la branza, pasta de rosii uscate, hummus, piure de mazare, pesto, mascarpone.
In plus, aceste aperitive pot fi adaptate atat pentru vegetarieni, cat si pentru cei care iubesc sa manance carne.
- Frigaruile sunt un alt preparat potrivit pentru aperitiv
Un avantaj pe care il ofera betele de frigarui este acela ca pot fi puse aproape orice fel de aliment pe acestea, pentru a pregati frigarui care trebuie sa fie gatite sau care pot fi servite ca atare. De la combinatii de diferite fructe, pentru o gustare proaspata, la frigarui cu carne si legume sau chiar branzeturi, ciuperci, sunca, dovlecel, toate pot ajuta la obtinerea unor aperitive rapide, de vara. Chiar si o salata caprese poate fi asezata pe frigarui.
- Aperitive dietetice cu legume
Pentru aperitive usoare de vara, o alegere foarte inspirata poate fi reprezentata de legumele crocante. Nu numai ca pot fi consumate fara moderatie, dar permit si pregatirea rapida a unui aperitiv. De exemplu, se pot curata morcovi, castraveti si adaugati rosii cherry, impreuna cu un sos pe baza de branza si presto.
Prin urmare, nu este nevoie de prea multa munca sau de alimente scumpe, fiind usor de pregatit aperitive gustoase si racoritoare.