Cartofi dulci, năut și curry de spanac

0
916
cartofi dulci

Ingrediente

ulei de masline

2 cepe roșii

3 linguri de pasta rogan josh

1 ardei iute

1 bucată de ghimbir de 3 cm

1 bucată de coriandru proaspăt

3 cartofi dulci

1 x 400 g năut

8 roșii coapte sau 1 x 400 g tomate tocate

1 x 400 ml lapte de nucă de cocos

400 g spanac pre-spălat

Metodă

cartofi dulci

Se incalzesc 2 linguri de ulei într-o cratiță mare la foc mediu.

Se taie felii fine și se adauga ceapa împreună cu pasta de curry, si se amesteca bine, apoi se gateste timp de 10 minute sau până când ceapa este moale și aurie, amestecând ocazional.

Se toaca bine ardeii chilli, apoi se curata si se toaca fin ghimbirul. Se aleg frunzele de coriandru și se taie fin tulpinile. Se taie cartofii dulci în bucăți de 2 cm.

Se adauga ardeii iute, ghimbirul, tulpinile de coriandru și cartofii dulci în ceapa moale. Se scurge și se adauga în năut, apoi se gateste timp de 5 minute.

Se adaugă roșiile proaspete (dacă se utilizează) sau tomatele conservate. Se adauga 200 ml de apă și se aduce la fierbere.

Se reduce căldura la foc mic, apoi se acopera și se găteste timp de 10 până la 15 minute.

Se scoate capacul, apoi se gateste timp de încă 15-20 de minute, amestecând ocazional sau până când cartofii dulci sunt fierti și sosul este cremos.

Se amestecă laptele de nucă de cocos și se fierbe câteva minute, apoi se adauga spanacul și se fierbe.

Se imprastie frunzele de coriandru, apoi se serveste cu orez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here