Cum eviti ca un preparat din vinete sa fie amar

Vinetele sunt o leguma gustoasa si versatila, folosita pe scara larga in bucataria internationala pentru prepararea unor mancaruri de vara gustoase. Totusi, pentru un succes optim al retetei, va fi necesar sa va confruntati cu cateva capcane. Vinetele, de fapt, fara masurile de precautie potrivite, elibereaza un gust amar care poate compromite aroma mancarii. Ceea ce confera vinetelor acest gust amar este solanina, o substanta pe care leguma o produce ca mijloc de aparare impotriva insectelor.

Sfaturi utile pentru pregatirea vinetelor inainte de a fi gatite

Din acest motiv, este necesar sa le „curatam”, adica sa le punem in sare (sau otet) pentru ca ele sa piarda lichidul de vegetatie prin osmoza.

Soiurile de vinete selectionate pentru comert in ultimii ani nu mai au gustul puternic si neplacut din trecut, dar poate fi inca foarte utila eliminarea amarelii si mai ales a excesului de apa. De exemplu, atunci cand se prepara placinte si tarte, excesul de apa ajunge sa strice textura si sa se acumuleze pe fundul formei.

La prajire, trebuie acordata si mai multa atentie pentru a obtine un pesmet crocant, auriu-maroniu, care nu se lasa imediat. In acest scop, cea mai buna solutie este, cu siguranta, folosirea sarii pentru a deshidrata vinetele inainte de utilizare. Procedura este destul de simpla: pur si simplu se taie vinetele in felii de aproximativ 1 cm si se lasa sa stea intr-o strecuratoare presarata cu sare timp de cel putin 40 de minute.

In timpul perioadei de inmuiere, care poate dura pana la doua ore, este util sa puneti o greutate pe vinete pentru a ajuta apa sa iasa din ochiurile de plasa ale strecuratoarei. Dupa aceea, este suficient sa indepartati sarea si sa clatiti rapid vinetele, avand grija sa le tamponati cu hartie de bucatarie pentru a nu le uda. In acest moment, vinetele pot fi folosite in preparatele obisnuite, avand grija sa dozati sarea din condimente, deoarece vinetele vor fi destul de sarate in sine.

1business.ro

https://1business.ro

Articole pe aceeași temă

File de somon cu sos de portocale

Somonul este benefic pentru sanatate datorita faptului ca el contine cantitati ridicate de vitamine, acizi grasi, minerale, dar si Omega 3. De exemplu, o singura portie de 100 de grame…

Citește

Cartofi dulci, năut și curry de spanac

Ingrediente ulei de masline 2 cepe roșii 3 linguri de pasta rogan josh 1 ardei iute 1 bucată de ghimbir de 3 cm 1 bucată de coriandru proaspăt 3 cartofi…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

Modele de torturi de majorat cu ciocolată de la eTorturi

  • June 13, 2024
Modele de torturi de majorat cu ciocolată de la eTorturi

Uleiul esențial de lotus albastru

  • June 3, 2024
Uleiul esențial de lotus albastru

Rechinul de Marea Neagră: viața și conservarea unui prădător marin

  • May 23, 2024
Rechinul de Marea Neagră: viața și conservarea unui prădător marin

Cele mai importante tratamente stomatologice

  • May 14, 2024
Cele mai importante tratamente stomatologice

Areca – o plantă exotica și elegantă

  • May 9, 2024
Areca – o plantă exotica și elegantă

Cum sa alegi cel mai bun soft service auto pentru afacerea ta?

  • May 8, 2024
Cum sa alegi cel mai bun soft service auto pentru afacerea ta?