Uscarea cartuselor unei imprimante second hand

Specialistii It-Sh.ro sfatuiesc utilizatorii acestor dispozitive sa le pastreze in mod corespunzator astfel

0
519
multifunctionale SH

Sunt persoane care investesc in imprimante second hand pentru a le folosi zilnic in cadrul companiei sau in scop personal, dar si utilizatori care “uita” de existenta dispozitivului cateva luni de zile, spre exemplu pe durata vacantei scolare. In acest caz, cerneala imprimantei se poate usca, iar utilizatorii nu se mai pot bucura de utilitatea acestui dispozitiv.

Prevenirea uscarii cartuselor unei imprimante second hand

Pretul produselor de tip imprimante si multifunctionale SH a scazut in ultimii ani, iar modelele sunt din ce in ce mai noi si mai eficiente. Pentru modelele care copiaza, scaneaza si imprima, costul total in regim second hand este de cateva sute de lei. Pentru imprimantele simple, pretul poate fi mult mai mic.

Este important ca utilizatorii de imprimante sau multifunctionale second hand sa le utilizeze in mod constant pentru a preveni uscarea cartuselor. O coala printata la doua saptamani este solutia cea mai buna la care pot apela utilizatorii.

Cei care considera ca nu vor folosi imprimanta mai multe saptamani la rand, pot inlatura cartusele, le pot pune in carcasa lor din plastic si intr-o punga vidata si le pot scoate numai la nevoie.

Cum se pastreaza cartusele in afara imprimantei

Specialistii It-Sh.ro sfatuiesc utilizatorii acestor dispozitive sa le pastreze in mod corespunzator astfel:

  • Cartusele cu cerneala desigilate se pastreaza la temperatura camerei in cutia originala sau intr-o cutie de plastic;

Multifunctionale SH | Imprimante second hand | It-Sh.ro

imprimante second hand

  • Cartusele cu printhead incorporat trebuie pastrate cu o banda adeziva fara aderenta peste printhead pentru prevenirea uscarii cernelii in duzele acestuia;
  • Cartusele fara printhead au un capac special pentu sigilare care trebuie pus in cazul in care se pastreaza cartusul in afara imprimantei;
  • Cartusele impriamntelor laser care contin toner se pastreaza la temperatura camerei, in zone cu umiditate redusa, in cutia originala sau in pungi negre si opace. Aceste cartuse au un cilindru fotosensibil care se poate defecta daca este expus al lumina sau la alte campuri magnetice din jur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here