Sugestii si sfaturi privind anvelopele auto

Presiunea adecvata a unui anumit vehicul se numeste „presiune recomandata in pneuri la rece”.

0
107
anvelope auto

Studiile privind siguranta anvelopelor au aratat ca mentinerea presiunii adecvate in anvelope auto, respectarea limitelor de sarcina, evitarea pericolelor rutiere si verificarea periodica a anvelopelor sunt cele mai importante lucruri pe care le poate face o persoana pentru a evita problemele cu acestea.

Ingrijirea anvelopelor poate duce, de asemenea, la o conducere mai usoara, reducand riscul de ranire a soferilor si a altor utilizatori ai drumului, economisind combustibil si prelungind durata de viata a acestora.

Intretinerea anvelopelor

Anvelopele auto bine intretinute imbunatatesc capacitatea vehiculului de a se intoarce si de a opri, maresc tractiunea si greutatea pe care o poate suporta. Daca vehiculul este supraincarcat si anvelopele sunt moi, riscul de defectiune creste. Prin urmare, anvelopele trebuie mentinute in stare buna prin monitorizarea si corectarea presiunii, respectarea sarcinii admisibile asupra anvelopelor si vehiculului si evitand pericolele rutiere.

Care sunt valorile recomandate pentru presiune si sarcina in anvelope?

Producatorii de vehicule plaseaza intr-un loc vizibil (usa, capota portbagajului, torpedo etc.) o descriere a marimii recomandate a anvelopei, a presiunii recomandate in anvelope, a incarcaturii permise pentru vehicul, a sarcinii admisibile pentru fiecare axa. Aceste date pot fi gasite si in manualul de utilizare al vehiculului.

Presiunea este cantitatea de aer din anvelopa care permite acesteia sa reziste la o sarcina si afecteaza comportamentul general al vehiculului. Presiunea se masoara in kilopascali (kPa).

Producatorii de autoturisme si vehicule comerciale usoare determina presiunea corespunzatoare in anvelope in functie de sarcinile admise, de exemplu sarcinile maxime pe care masina le poate transporta in siguranta, precum si dimensiunea anvelopelor.

Presiunea adecvata a unui anumit vehicul se numeste „presiune recomandata in pneuri la rece”. Deoarece anvelopele sunt proiectate pentru mai mult de un tip de vehicul, producatorii de anvelope pe flancul lor scriu „presiune maxima admisa”. Acest numar reprezinta cea mai mare presiune care ar trebui aplicata vreodata unei anumite anvelope. Producatorul vehiculului, este cel care determina presiunea corecta in anvelope pentru vehicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here