Informatii utile despre ITP

AlfaITP.ro efectueaza inspectii tehnice la preturi accesibile pentru orice tip de autovehicul.

0
469

Detinatorii de autovehicule care efectueaza inspectia tehnica periodica sau ITP in Bucuresti trebuie sa cunoasca detalii importante, de exemplu necesitatea acestei inspectii si cat timp este valabila. Majoritatea soferilor cunosc aceste detalii, insa incepatorii pot avea nevoie de o serie de informatii care sa ii puna la curent cu intreg procesul de inspectie a masinii.

De ce este necesar ITP-ul?

Aceasta inspectie certifica indeplinirea unor norme minime de siguranta in trafic pentru un autovehicul. Masinile sunt verificate si in functie de problemele pe care le prezinta pot trece inspectia sau nu. Cu alte cuvinte, aceasta inspectie constata daca vehiculul prezinta siguranta in functionare, atat pentru soferi cat si pentru ceilalti participanti la trafic. Tot mai multi soferi cauta sa efectueze inspectia tehnica periodica in Bucuresti la un pret accesibil, in functie de frecventa cu care trebuie sa se prezinte la service.

Ce presupune ITP-ul?

Printre altele, aceasta inspectie complexa verifica cantitatea de noxe pe care autoturismul o elimina in mers, directia, franele, luminile, cauciucurile. Vehiculul trebuie sa corespunda din punct de vedere tehnic pentru a fi autorizat sa circule. Daca deficientele sunt minore, legea permite ca autovehiculul sa treaca ITP-ul. In cazul in care inspectorii constata probleme tehnice majore, proprietarul trebuie sa le remedieze in 30 de zile si sa revina in service-ul autorizat.

ITP in Bucuresti | inspectie tehnica periodica in Bucuresti | AlfaITP.ro

ITP in Bucuresti

Deficientele minore sunt cele care nu au un impact semnificativ asupra mediului si mai ales asupra sigurantei vehiculului, a soferului si a participantilor la trafic. In schimb, deficientele majore sunt cele care pun in pericol participantii la trafic si care polueaza semnificativ mediul. AlfaITP.ro efectueaza inspectii tehnice la preturi accesibile pentru orice tip de autovehicul.

Cat de des se face inspectia tehnica periodica?

La masinile noi, inspectia tehnica se efectueaza prima data la trei ani, iar in cazul masinilor mai vechi de 12 ani, ITP-ul este valabil un an. Valabilitatea ITP-ului pentru autovehiculele care au mai putin de 8 locuri este de 2 ani, iar pentru cele destinate transportuli de persoane, care au mai mult de 8 locuri, acesta este valabil 6 luni. Este important ca soferii sa fie atenti la termene, deoarece un ITP expirat atrage amenzi usturatoare, confiscarea placutelor si retinerea talonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here