Recuperarea dupa un implant dentar

Pacientii sunt incurajati sa contacteze personalul clinicii, prin intermediul datelor de contact de pe CabinetStomatologicSector2.ro, daca au intrebari despre recuperarea dupa implantul dentar

0
308

Timpul de recuperare dupa un implant dentar variaza si depinde in functie de caz, de numarul extractiilor si implanturilor, de ritmul de vindecare pe care il are pacientul si de felul in care este gestionata situatia in timpul procesului de recuperare.

Daca este vorba despre un caz simplu, in care se monteaza un singur implant pentru acoperirea unui spatiu liber din cavitatea orala, disconfortul post-operator este aproape inexistent. De asemenea, in aceast caz, pacientul nu se va confrunta nici cu edem.

El isi va putea continua activitatile zilnice in mod normal, iar inconvenientele resimtite sunt minore. Vor fi necesare doar consumul de alimente moi pentru cateva zile si o atentie sporita la periajul dentar.

In cazurile mai complexe, poate fi vorba despre umflaturi usoare si echimoze, care dureaza cateva zile. Este foarte important ca pacientii sa respecte intocmai sfaturile pe care le ofera medicul. De exemplu, in unele situatii, medicul stomatolog poate recomanda o dieta bazata exclusiv pe alimente moi, la temperatura camerei, timp de pana la 6 saptamani dupa interventie.

In general, dupa un implant dentar, maxilarul se va vindeca 100% in decurs de 6-9 luni. In acest timp, pacientul nu va simti procesul propriu-zis de vindecare, iar totul poate decurge normal.

Sfaturi pentru o recuperare mai usoara dupa implant dentar

Dupa realizarea implantului la Elveto Dent, o clinica stomatologica din sector 2, pacientii sunt sfatuiti sa tina cont de toate sfaturile pe care le da medicul, pentru ca recuperarea sa fie mai usoara si mai rapida. Iata care pot fi cateva dintre acestea:

Clinica stomatologica din sector 2 | Implant dentar | CabinetStomatologicSector2.ro

clinica stomatologica din sector 2

  • evitarea actiunilor care pot irita gingiile;
  • evitarea fumatului sau a mestecarii tutunului, deoarece nicotina poate afecta negativ perioada de recuperare, crescand chiar rata de esec a interventiei;
  • evitarea presiunii in zona sinusurilor;
  • lichidele nu se beau cu paiul, deoarece acest prodeceu creeaza un vid in cavitatea orala, care poate fi daunator tesutului afectat de interventia dentara;
  • timp de 2 saptamani, se recomanda o dieta bazata pe piureuri, supe creme si alimente tocate marunt.

Pacientii sunt incurajati sa contacteze personalul clinicii, prin intermediul datelor de contact de pe CabinetStomatologicSector2.ro, daca au intrebari despre recuperarea dupa implantul dentar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here