Dodge Ram va fi vandut in Europa, o idee care devine tot mai clara

0
14
Dodge Ram

Stellantis ar putea extinde marca Ram in afara tarii sale natale. Ideea de a oferi un pick-up electric in Europa capata amploare. Asadar, Ram sau un viitor Dakota?

Piata pick-up-urilor este o nisa in Europa, dar volumele au fost intotdeauna destul de constante. Trebuie spus ca acestea raspund unor utilizari si nevoi specifice si, de multe ori, unor profesionisti sau flote care nu au o cerere la fel de fluctuanta precum cea a persoanelor fizice. Cu toate acestea, pick-up-urile se vor lovi de un dublu zid care le-ar putea pune probleme: in primul rand, standardul Euro 7, care va intra in vigoare in 2025. Si apoi, bineinteles, sfarsitul programat al motorului cu combustie. Cu exceptia cazului in care Bruxelles-ul decide sa valideze combustibilii sintetici (daca acestia vor fi vreodata produsi si oferiti transportului rutier privat), desigur. Ca urmare, pick-up-urile electrice au o sansa. Nu vor fi mai ecologice decat stramosii lor cu motoare pe benzina sau diesel si cu baterii uriase, dar vor avea totusi meritul de a indeplini cerintele europene.

„In prezent, suntem lideri in ceea ce priveste vanzarile de SUV-uri in Europa si America de Sud si suntem pregatiti sa ne aparam si chiar sa ne consolidam aceasta pozitie. Avem planuri mari pentru a creste cota de piata a Ram. In primul rand in SUA, dar nu numai acolo. Avem cateva surprize pregatite pentru concurentii nostri in ceea ce priveste implementarea Ram pe alte piete”, a explicat Carlos Tavares in timpul prezentarii rezultatelor Stellantis.

Acest lucru confirma informatiile noastre potrivit carora Dodge se pregateste sa lanseze mai multe produse electrificate in Europa in cursul acestui deceniu: un pick-up, dar si un Challenger. Pentru primul, nimic nu spune ca va fi vorba de 1500 BEV, care tocmai a fost prezentat. Din motive evidente de marime, chiar daca multi oameni au cumparat deja pick-up-uri americane prin import personal sau corporativ. Ram ar putea alege, in schimb, sa lanseze viitorul sau pick-up compact, care va fi electric. Filiala de pick-up si utilitare a Stellantis USA tocmai a confirmat ca lucreaza la un Dakota electric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here