De ce criterii depinde alegerea unui cadru de mers de calitate

Cei care sunt hotarati sa treaca de la baston la un dispozitiv mult mai sigur, mai stabil si foarte usor de folosit pot consulta specialistii de la www.magazinulortopedic.ro pentru achizitionarea unui cadru de mers, care le va permite sa duca o viata foarte activa, in ciuda dificultatilor cu care se confrunta.

0
1409
cadru ortopedic

De regula, dispozitivele care ajuta pacientii sa se deplaseze dupa o interventie medicala sau dupa un accident sunt folosite cu precadere in spitale, azile sau centre de recuperare. Dar sunt foarte multi pacienti cu probleme de sanatate care iau in calcul achizitionarea unui cadru de mers pentru deplasarea facila atat in interiorul locuintei, cat si in afara acesteia.

Un cadru ortopedic se va dovedi util si in cazul pacientilor cu probleme de deplasare, si al persoanelor in varsta, care nu mai au putere sa mearga fara sprijin. Cei care sunt hotarati sa treaca de la baston la un dispozitiv mult mai sigur, mai stabil si foarte usor de folosit pot consulta specialistii de la www.magazinulortopedic.ro pentru achizitionarea unui cadru de mers, care le va permite sa duca o viata foarte activa, in ciuda dificultatilor cu care se confrunta.

Ghid de cumparaturi pentru pacientii care au nevoie de un cadru de mers bun

Inainte de a alege un cadru de mers bun, care sa faca fata cerintelor si necesitatilor pacientilor, este important ca acestia sa stie cum sa il aleaga, care sunt criteriile cele mai importante in acest sens si ce modele exista pe piata in acest moment.

Principalele tipuri de cadre care sunt comercializate au fie constructie fixa, fie au roti. Ele pot oferi sprijin pentru maini sau dispun de un mecanism care permite miscarea alternativa. Mai mult decat atat, cadrele de mers sunt de mai multe feluri, unele fiind utilizabile numai in interior, in timp ce altele pot fi folosite si in exterior.

Cadrul de mers fix are, de regula, patru picioare si o baza larga, care ajuta la mentinerea echilibrului. Utilizatorul trebuie sa ridice suportul metalic, sa il mute in fata si abia apoi poate sa paseasca inainte. Intrucat necesita mult efort, acest tip de cadru metalic este recomandat numai pacientilor care incearca sa isi recupereze capacitatile locomotorii, nu batranilor care obosesc destul de usor.

Cadru de mers | cadru ortopedic | magazinulortopedic.ro

cadru de mers

Cadrul de mers cu roti ofera mai multa mobilitate, fiind foarte popular, usor de manevrat si rapid, iar pacientii au posibilitatea de a opta pentru modele cu trei picioare si chiar pentru un cadru de mers cu patru roti, ideal pentru cumparaturi si mers prin parc. Totodata, sunt disponibile pentru achizitionare si cadrele de mers pliabile, cu suport pentru maini sau cu miscare alternativa.

Materialul din care este confectionat scaunul este foarte important. Acesta trebuie sa fie foarte usor, iar dimensiunile sunt importante pentru ca trebuie sa asigure un echilibru perfect pacientilor, ceea ce inseamna ca un cadru cu dimensiuni reglabile este alegerea perfecta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here