Cele mai pasnice animale de pe planeta

Acest mamifer gigant traieste in Oceanul Atlantic de Nord si, datorita personalitatii sale docile, impreuna cu miscarile sale lente, este una dintre cele mai amenintate balene

0
341
animale

Cand se vorbeste despre „cele mai pasnice animale de pe planeta”, se face referire la cele care, datorita personalitatii, comportamentului si naturii lor, nu ataca alte animale sau oameni. Aceste animale salbatice sunt uimitor de blande si calme.

  • Ursul Koala

Acesta traieste in zonele de coasta din Oceania, in special in Australia. Din punct de vedere morfologic, are un corp robust, un cap mare si urechi rotunde, paroase. De asemenea, nu are coada si blana este de culoare gri sau maro. In plus, nasul sau este remarcabil pentru dimensiunea sa in comparatie cu fata si este de obicei de culoare neagra.

In ceea ce priveste obiceiurile sale, se hraneste cu frunze de eucalipt, traieste o viata sedentara si poate dormi pana la 20 de ore pe zi. Se cearta intre ei doar in timpul sezonului de imperechere, de fel sunt animale destul de pasnice si calme.

  • Ursul Panda

Desi este de dimensiuni mari, aceasta specie de urs este cea mai pasnica din familia sa. Locuieste in regiunile muntoase ale Chinei. Mai mult, principala lui sursa de hrana este bambusul si are o blana alb-negru, care este renumita in toata lumea.

Este un animal destul de solitar, de obicei mai activ in zori si amurg. In plus, poseda un al saselea deget pe labe, care ii permite sa fie un bun alpinist. Ciclul sau de reproducere este lent, iar sezonul de imperechere are loc primavara. Cu toate acestea, Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii a anuntat ca Panda a fost actualizata de la „pe cale de disparitie” la „vulnerabila”. ”

  • Balena dreapta din Atlanticul de Nord

Acest mamifer gigant traieste in Oceanul Atlantic de Nord si, datorita personalitatii sale docile, impreuna cu miscarile sale lente, este una dintre cele mai amenintate balene. Mai mult, braconierii profita de acest lucru pentru a le captura atunci cand se apropie de barci sau de linia de coasta.

Culoarea sa este de la gri inchis la negru si alb, unele avand pete albe pe piept sau gat. Acest gigant marin poate cantari intre 44 si 77 de tone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here