Avantajele unui aparat ecograf intr-un cabinet ginecologic

Med-Tehnica.ro comercializeaza aparatura medicala de top, raportul calitate – pret fiind unul mai mult decat avantajos.

0
344
monitor fetal

Aducerea pe lume a unui nou suflet reprezinta un motiv de mare bucurie nu doar pentru parinti, ci si pentru cei din jurul. Pentru ca lucrurile sa decurga in mod normal, viitoarea mamica trebuie sa efectueze monitorizarile periodice cu ajutorul unui aparat ecograf pentru a se asigura ca bebelusul este perfect sanatos si se dezvolta intr-un mod cat se poate de armonios.

Utilitatea unui aparat ecograf

Dincolo de analizele de sange pe care gravidutele trebuie sa le faca de-a lungul sarcinii, monitorizarea ecografica este cea care stabileste cu exactitate evolutia fatului. Pentru o precizie cat mai mare, cabinetele medicale si spitalele sunt dotate cu aparate performante care reusesc sa detecteze posibilele malformatii. Pentru cei interesati, Med-Tehnica.ro comercializeaza aparatura medicala de top, raportul calitate – pret fiind unul mai mult decat avantajos.

Ecografiile se realizeaza cu ajutorul undelor sonore astfel ca sunt non- invazive, sunt usor de realizat si nici nu provoaca vreun discomfort viitoarei mame sau fatului. In plus, este singura modalitate prin care parintii isi pot vedea bebelusul in uter.

Aparat ecograf | monitor fetal | Med-Tehnica.ro

aparat ecograf

De-a lungul sarcinii, medicii recomanda efectuarea in mod obligatoriu a unui numar de minim 4 ecografii. Prima are rolul de a confirma sarcina si de a asculta bataile inimii, cea de-a doua se va realiza in trimestrul I atunci cand sunt evaluate riscurile de aparitie unor malformatii, ca de exemplu Sindromul Down. A treia ecografie se realizeaza in trimestrul II pentru masurarea lungimii si greutatii fatului, precum si pentru monitorizarea functiilor vitale. Ultima ecografie se va realiza in trimestrul III pentru a se inregistra evolutia fatului.

In functie de rezultatele ecografiilor, dar si in functie de starea de sanatate a viitoarei mamici, medicul ginecolog poate recomanda efectuarea unor ecografii suplimentare pentru a elimina orice risc.

Alte aparate medicale

Sectia de obstetrica – ginecologie a unui spital trebuie dotata in mod obligatoriu si cu un monitor fetal, rolul acestuia fiind acela de a monitoriza ritmul cardiac al copilului in timpul travaliului. Cu ajutorul unui astfel de instrument, medicul se poate asigura ca bebelusul este in perfecta siguranta. In cazul in care, personalul medical detecteaza schimbari bruste in intensitatea si frecventa ritmului cardiac, va interveni cu promptitudine pentru a nu pune, in pericol, viata celui mic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here