Remedii naturiste pentru matreata

Cauzele de baza ale matretii includ pielea uscata, dermatita seboreica, sensibilitatea la produsele pentru par si cresterea unui tip specific de ciuperca ce traieste pe scalp

0
716
remedii naturiste

Matreata afecteaza pana la 50% din oameni. Mancarimea scalpului si roseata sa sunt semnele caracteristice acestei afectiuni. Cauzele de baza ale matretii includ pielea uscata, dermatita seboreica, sensibilitatea la produsele pentru par si cresterea unui tip specific de ciuperca ce traieste pe scalp. In timp ce exista o multime de produse de vanzare, concepute pentru a trata acesta problema, remediile naturiste pentru matreata pot fi foarte eficiente.

   Remedii naturiste pentru matreata

  • Uleiul de arbore de ceai a fost utilizat pentru a trata afectiuni care variaza de la acnee la psoriazis. De asemenea, se dovedeste ca are proprietati anti-microbiene si anti-inflamatorii puternice, care pot ajuta la ameliorarea simptomelor de matreata. De fapt, potrivit unei analize, uleiul de arbore de ceai este eficient in combaterea tulpinii specifice de ciuperca, ce poate provoca atat dermatita seboreica, cat si matreata. De retinut este faptul ca acest ulei poate produce iritatii pentru cei ce au pielea sensibila.
  • Cunoscut pentru beneficiile sale pentru sanatate, uleiul de nuca de cocos este adesea folosit si ca remediu naturist pentru matreata. El poate ajuta la imbunatatirea hidratarii pielii si la prevenirea uscaciunii, care poate agrava matreata. Un mic studiu realizat pe 34 de persoane a aratat ca uleiul de cocos a fost la fel de eficient ca uleiul mineral in imbunatatirea hidratarii pielii.
  • Se crede ca stresul are un impact asupra multor aspecte ale sanatatii si starii de bine. Poate influenta totul, de la afectiuni cronice pana la sanatatea mintala. In timp ce stresul in sine nu provoaca matreata, poate agrava simptome precum uscaciune si mancarime. Sustinerea unor niveluri ridicate de stres pe termen lung poate suprima activitatea sistemului imunitar. Un sistem imunitar slabit poate reduce capacitatea corpului de a combate unele infectii fungice si afectiuni ale pielii care contribuie la matreata.
  • Otetul de cidru de mere a fost asociat cu o varietate de beneficii pentru sanatate. Acestea includ imbunatatirea sensibilitatii la insulina si cresterea pierderii in greutate. Otetul de cidru de mere este adesea folosit si ca remediu naturist pentru a scapa de matreata. Aciditatea otetului se crede ca ajuta la eliminarea celulelor moarte ale pielii de pe scalp. Echilibreaza pH-ul pielii pentru e reduce cresterea ciupercii. Cu toate acestea, nu exista studii care sa sustina aceste afirmatii si multe dintre beneficiile otetului de cidru de mere pentru matreata se bazeaza pe dovezi anecdotice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here