Noi reguli cu privire la efectuarea ITP-ului

 • Auto
 • June 24, 2019

Desi existau reguli stricte in privinta inspectiei tehnice periodice a vehiculelor, incepand cu 1 ianuarie 2018, acestea s-au schimbat devenind si mai riguroase. Iata cateva dintre noile reguli prezentate de echipa Alfa Motors, ITP in Bucuresti!

Asadar, masinile noi pot merge la ITP dupa 3 ani de la data primei inmatriculari in Romania pana la implinirea varstei de 12 ani, iar apoi verificarea se va face anual. Pentru masinile mai vechi de 12 ani inscrise in Romania, inspectia tehnica periodica va fi efectuata in fiecare an, conform legislatiei in vigoare.

In cadrul unei astfel de inspectii se verifica datele de identificare ale masinii, directia, luminile, sistemul de franare si existenta tuturor celorlalte dotari obligatorii din punct de vedere al sigurantei rutiere.

Desi nu pare nimic complicat si ar fi normal ca fiecare masina sa functioneze optim pentru o siguranta sporita, totusi, unele masini nu trec de aceasta testare. Cele mai frecvente motive pentru care masinile nu primesc acordul de a mai circula pe drumurile publice sunt legate de parbriz fisurat, lumini nefunctionale sau faruri deteriorate sau la dimensiuni diferite fata de cele recomandate de producator si probleme de rezistenta. De asemenea, orice masina cu probleme la sistemul de franare, directie, suspensie sau motor, nu va trece testul inspectiei tehnice periodice, deoarece defectiunea acestora implica o siguranta redusa in trafic.

In cazul in care masina nu trece testul, soferul este obligat sa remedieze problemele pana la o anumita data, dupa care sa revina in statia ITP pentru o alta verificare. In caz contrar, conducerea pe drumurile publice fara un ITP valid inseamna sanctionare cu puncte amenda (intre 9 si 20), adica o amenda intre 1300-2900 de lei.

Solutia este sa retineti sau sa notati intr-un loc vizibil data expirarii ITP-ului si atunci cand se apropie aceasta data sa faceti tot posibilul ca masina sa fie in regula. Un reminder pe telefon ar putea sa va anunte cu 1-2 luni inainte pentru a avea timp de remedierea defectiunilor astfel incat sa treceti cu bine peste testele impuse.

ITP in Bucuresti | inspectie tehnica periodica in Bucuresti alfaitp.ro

ITP in Bucuresti

O statie de inspectie tehnica periodica in Bucuresti la care puteti apela este Alfa Motors din sector 6. Pentru a va programa, puteti accesa alfaitp.ro. Avand programare, timpul de asteptare va fi mult mai mic, iar experienta mai placuta!

1business.ro

https://1business.ro

Articole pe aceeași temă

 • Auto
 • April 1, 2024
 • 3 minutes Read
Statia ITP GNC: siguranța și certificarea vehiculelor pe gaz natural comprimat

În contextul preocupărilor globale legate de protecția mediului și a nevoii de a reduce emisiile de dioxid de carbon, vehiculele alimentate cu gaz natural comprimat (GNC) câștigă din ce în…

Citește

 • Auto
 • February 29, 2024
 • 2 minutes Read
Cele mai periculoase drumuri din România

România se confruntă cu o situație problematică în ceea ce privește siguranța rutieră, având unele dintre cele mai periculoase drumuri din Europa. Aceste drumuri au fost asociate cu un număr…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

Modele de torturi de majorat cu ciocolată de la eTorturi

 • June 13, 2024
Modele de torturi de majorat cu ciocolată de la eTorturi

Uleiul esențial de lotus albastru

 • June 3, 2024
Uleiul esențial de lotus albastru

Rechinul de Marea Neagră: viața și conservarea unui prădător marin

 • May 23, 2024
Rechinul de Marea Neagră: viața și conservarea unui prădător marin

Cele mai importante tratamente stomatologice

 • May 14, 2024
Cele mai importante tratamente stomatologice

Areca – o plantă exotica și elegantă

 • May 9, 2024
Areca – o plantă exotica și elegantă

Cum sa alegi cel mai bun soft service auto pentru afacerea ta?

 • May 8, 2024
Cum sa alegi cel mai bun soft service auto pentru afacerea ta?