Noi reguli cu privire la efectuarea ITP-ului

Desi existau reguli stricte in privinta inspectiei tehnice periodice a vehiculelor, incepand cu 1 ianuarie 2018, acestea s-au schimbat devenind si mai riguroase. Iata cateva dintre noile reguli prezentate de echipa Alfa Motors, ITP in Bucuresti!

0
1090

Desi existau reguli stricte in privinta inspectiei tehnice periodice a vehiculelor, incepand cu 1 ianuarie 2018, acestea s-au schimbat devenind si mai riguroase. Iata cateva dintre noile reguli prezentate de echipa Alfa Motors, ITP in Bucuresti!

Asadar, masinile noi pot merge la ITP dupa 3 ani de la data primei inmatriculari in Romania pana la implinirea varstei de 12 ani, iar apoi verificarea se va face anual. Pentru masinile mai vechi de 12 ani inscrise in Romania, inspectia tehnica periodica va fi efectuata in fiecare an, conform legislatiei in vigoare.

In cadrul unei astfel de inspectii se verifica datele de identificare ale masinii, directia, luminile, sistemul de franare si existenta tuturor celorlalte dotari obligatorii din punct de vedere al sigurantei rutiere.

Desi nu pare nimic complicat si ar fi normal ca fiecare masina sa functioneze optim pentru o siguranta sporita, totusi, unele masini nu trec de aceasta testare. Cele mai frecvente motive pentru care masinile nu primesc acordul de a mai circula pe drumurile publice sunt legate de parbriz fisurat, lumini nefunctionale sau faruri deteriorate sau la dimensiuni diferite fata de cele recomandate de producator si probleme de rezistenta. De asemenea, orice masina cu probleme la sistemul de franare, directie, suspensie sau motor, nu va trece testul inspectiei tehnice periodice, deoarece defectiunea acestora implica o siguranta redusa in trafic.

In cazul in care masina nu trece testul, soferul este obligat sa remedieze problemele pana la o anumita data, dupa care sa revina in statia ITP pentru o alta verificare. In caz contrar, conducerea pe drumurile publice fara un ITP valid inseamna sanctionare cu puncte amenda (intre 9 si 20), adica o amenda intre 1300-2900 de lei.

Solutia este sa retineti sau sa notati intr-un loc vizibil data expirarii ITP-ului si atunci cand se apropie aceasta data sa faceti tot posibilul ca masina sa fie in regula. Un reminder pe telefon ar putea sa va anunte cu 1-2 luni inainte pentru a avea timp de remedierea defectiunilor astfel incat sa treceti cu bine peste testele impuse.

ITP in Bucuresti | inspectie tehnica periodica in Bucuresti alfaitp.ro

ITP in Bucuresti

O statie de inspectie tehnica periodica in Bucuresti la care puteti apela este Alfa Motors din sector 6. Pentru a va programa, puteti accesa alfaitp.ro. Avand programare, timpul de asteptare va fi mult mai mic, iar experienta mai placuta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here