Motive minunate pentru care sa vizitezi Cluj Napoca

Cluj Napoca poate fi poarta catre Transilvania - o regiune a carei frumusete si mister isi pastreaza reputatia

0
400
Cluj Napoca

Cluj Napoca poate fi poarta catre Transilvania – o regiune a carei frumusete si mister isi pastreaza reputatia. Turistii pot incepe prin a explora Clujul, continuand spre Sighisoara, cea mai bine conservata cetate locuita din Europa, al carei centru vechi este un Patrimoniu UNESCO, mergand spre Parcul Natural Apuseni sau coborand spre Sibiu si Brasov. Pe parcurs, se pot observa multe sate pitoresti, peisaje montane uimitoare, iar turistii vor putea experimenta cultura locala sub toate formele sale.

Locuri care trebuie obligatoriu vizitate in Cluj Napoca

Exista o multime de atractii turistice in Cluj si, in functie de durata sederii turistilor, acestia ar trebui sa viziteze cat de mult pot. Nu trebuie sa isi faca griji daca timpul este scurt si nu reusesc sa vada tot – ospitalitatea localnicilor ii va face sa doreasca sa se intoarca oricum!

Doua dintre locurile din oras unde sunt adunate numeroase obiective turistice:

  • Piata Unirii – Cu statuia dominanta a regelui Corin Matthias, acesta este locul unde turistii trebuie sa se afle daca sunt pasionati de arhitectura, deoarece vor putea admira stiluri baroce, gotice, neoclasice si renascentiste. Muzeele si alte locuri de interes sunt in mare parte grupate in jurul Pietei Unirii. In timpul petrecut aici, se poate vizita Catedrala gotica Sf. Mihail, Palatul Banffy – gazda Muzeului de Arta sau Muzeul Farmaciei – primul farmacist din Cluj.
  • Strada Oglinzilor – In apropierea Pietei Unirii se poate gasi cu usurinta strada Oglinzilor, cunoscuta oficial ca strada Iuliu Maniu. Aceasta este o atractie turistica unica in Transilvania si un simbol al Clujului.
  • Cladirile istorice de pe ambele parti ale strazii sunt identice, de unde si numele. Strada reflecta, de asemenea, multiculturalitatea din Cluj, fiind o legatura intre Catedrala Sf. Mihail din Piata Unirii si Catedrala Ortodoxa din Cluj din Piata Avram Iancu.
  • Periferia Clujului are multe de oferit. In functie de distanta pe care turistii sunt dispusi sa o parcurga, pot descoperi mistere in padurea bantuita din apropiere, pot face drumetii pe Cheile Turda sau pot vizita Mina de sare Turda.
  • Padurea Hoia-Baciu – In apropierea Clujului se afla acest loc mistic unde unii oameni sustin ca au descoperit OZN-uri, in timp ce altii spun ca au experimentat sentimente infricosatoare. Nu e de mirare ca se numeste Triunghiul Bermudelor din Transilvania!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here