Ingrijirea albinelor pe perioada de vara

Vara este perioada cea mai activa pentru albine - colecteaza nectarul, il prelucreaza in miere, au grija de larve si trantori

0
109
îngrijire albine vara

Vara este perioada cea mai activa pentru albine – colecteaza nectarul, il prelucreaza in miere, au grija de larve si trantori – muncesc din greu. In aceasta perioada, apicultorul nu are atat de multe sarcini ca in timpul vietii pasive a coloniilor de albine, cand acestea au nevoie sa fie hranite, ingrijite pentru a supravietui iernii sau pentru a se pregati pentru ritmul de lucru dupa viata pasiva in lunile reci.

Acest lucru este adevarat, dar numai daca totul decurge bine in viata stupului, iar natura este favorabila albinelor. Cu toate acestea, sunt ani in care apicultorii au suferit pierderi semnificative nu doar in privinta mierii produse, ci si pierderi din cauza mortii unor familii intregi de albine. Motivele sunt cel mai adesea seceta si vremea rea ​​prelungita, care incetinesc inflorirea plantelor melifere.

Se stie ca in perioada activa hrana principala a albinelor este nectarul si polenul de albine. Cand consumul de hrana in stup se opreste sau scade brusc, albinele trebuie sa inceapa sa se hraneasca cu mierea disponibila in stup.

Cu acest mod de hranire, glandele faringiene ale albinelor nu functioneaza bine, iar cele dintre ele care cresc larvele nu se descurca bine cu indatoririle lor. Albinele nou-nascute au o lipsa de proteine ​​in organism si devin incapabile sa creasca pui si acest lucru le scurteaza viata.

Cum poti sa ai grija de stupi in cazul unor astfel de perioade nefavorabile?

Exista o singura cale si anume, hranirea albinelor. Acest lucru trebuie facut in primele zile dupa inceperea perioadei de pasunat, astfel incat lipsa hranei complete sa nu afecteze mama, albinele lucratoare si trantorii.

Aceasta hranire se face cu sirop de zahar, in care raportul zahar si apa este de 1: 1. Acest lucru ar trebui facut zilnic. Albinele vor procesa siropul de zahar in miere la fel ca si nectarul.

In august, debitul de nectar scade de obicei, iar in aceasta luna apicultorul trebuie sa lucreze cu mare grija pentru a preveni un atac intre familii. August este si luna in care apicultorul se va gandi la pregatirea pentru iarna.

El trebuie sa determine care familii trebuie hranite nu doar cu sirop, ci si cu miere pura, deoarece hranirea doar cu sirop va obliga albinele sa munceasca din greu pentru a-l procesa, ceea ce le va epuiza si iarna pot muri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here