Ferma Animalelor – o realitate umana creionata cu ajutorul animalelor

Cumpar carti din Bucuresti, deci daca aveti aceasta carte sau orice alte carti si doriti sa le vindeti, nu ezitati sa accesati www.anticariat-carti.com pentru a afla mai multe detalii despre cumparatori de carti vechi si achizitiile pe care acestia le fac

0
1285
cumparatori de carti vechi

Seniorul Cel Batran, un mistret castigator de premii, aduna animalele Fermei Manor pentru o intalnire in hamabrul cel mare. El le povesteste despre un vis pe care l-a avut in care toate animalele traiesc impreuna fara ca cineva sa le controleze. El incurajeaza locuitorii fermei sa lupte pentru un astfel de paradis si chiar ii invata o melodie, ”Bestiile Angliei”, in care viziunea lui este descrisa liric. Animalele sunt de acord cu aceasta viziune, iar cand Seniorul Cel Batran moare, trei porci mai tineri – Snowball, Napoleon si Squealer – isi formuleaza principiile intr-o filosofie numita Animalism. Numit in acest fel, animalismul este, de fapt, o asociere a Uniunii Sovietice.

In prima faza, Ferma Animalelor prospera. Snowball se straduieste sa invete animalele sa citeasca, iar Napoleon invata micile animale principiile Animalismului. Pe masura ce timpul trece, chiar initiatorii curentului incep sa lupte intre ei pentru putere si influenta asupra celorlalte animale.

Anii trec, iar porcii devin din ce in ce mai asemanatori cu oamenii: merg in doua picioare, poarta haine si papuci. In cele din urma, cele sapte principii ale Animalismului ajung sa fie concentrate intr-unul singur ”toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decat altele.”

Evident, toate personajele si actiunile sunt o analogie cu ceea ce se intampla in realitatea acelui moment. Seniorul Cel Batran este o interpretare care il poate reprezenta fie pe Karl Marx, cel care descria o societate ideala, fie pe Vladimir Lenin. Napoleon, un porc Berkshire, gras, fioros si deloc vorbaret, il intruchipeaza pe Iosif Stalin. Acesta dobandeste puterea progresiv, folosindu-se de propagande false, amenintari, intimidari, schimba regulile in asa fel incat sa-i fie satisfacut doar propriul interes.

Snowball este rivalul lui Napoleon, adica Lev Tritki din viata reala. Squealer este mic si gras, mana dreapta a lui Napoleon. Il reprezinta pe Viaceslav Molotov, manipuleaza, se justifica si preamareste toate actiunile lui Napoleon, ii place traiul in lux si face tot posibilul ca lui sa-i fie bine chiar daca cei din jurul sau o duc rau.

Cumpar carti din Bucuresti | cumparatori de carti vechi | www.anticariat-carti.com

Cumpar carti din Bucuresti

Aceasta este o lucrare exceptionala a autorului englez, iar daca o aveti si v-ati bucurat de ea, o puteti vinde pentru ca si altii interesati de subiect sa o poata citi. Cumpar carti din Bucuresti, deci daca aveti aceasta carte sau orice alte carti si doriti sa le vindeti, nu ezitati sa accesati www.anticariat-carti.com pentru a afla mai multe detalii despre cumparatori de carti vechi si achizitiile pe care acestia le fac pentru a-i servi pe cei care nu au buget pentru a achizitiona carti noi, dar au dorinta de a citi si se imbogati prin lectura!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here