Extractii dentare – procedura și sfatul medicilor

Ce trebuie sa faci dupa extractia dentara de la clinica stomatologica din sector 5?

0
365
extractii dentare

Exista mai multe situatii care pot determina necesitatea unei extractii dentare motiv pentru care foarte multi pacienti merg la clinica stomatologica din sector 5. In unele cazuri, dintele a fost deteriorat de cariile dentare sau traume si daunele sunt prea mari pentru ca acesta sa poata fi restaurat si sa isi indeplineasca in continuare functiile. Dintii bolnavi ce nu pot fi tratati sunt o alta situatie in care cel mai bine este sa fie extrasi pentru a evita complicatiile.

Procedura se efectueaza in intregime sub anestezie locala, astfel incat pacientul nu trebuie sa-si faca griji cu privire la durere, deoarece nu va simti nimic! In primul rand, medicul dentist face o incizie in gingie pentru a elibera dintele. In unele cazuri, daca dintele este pozitionat incorect, medicul dentist poate fi nevoit sa-l taie in mai multe bucati pentru a-l extrage evitand in acelasi timp deteriorarea structurilor din jur.

Odata ce dintele este complet extras, gingia este inchisa cu cusaturi care vor disparea singure in saptamanile urmatoare. Durata interventiei depinde de numarul de dinti ce trebuie extrasi si de pozitionarea acestora. Cei ce vor sa isi faca o programare la medicul dentist Uranus pot intra pe site-ul TwinDent.ro pentru mai multe detalii.

Ce trebuie sa faci dupa extractia dentara de la clinica stomatologica din sector 5?

Este esential sa se urmeze sfatul medicului dentist dupa o extractie. Trebuie sa se ia analgezice, ce s-a prescris, bineinteles. Mare atentie la doza indicata!

Folosind un prosop, se va aplica gheata pe obraz la locul de extractie, timp de maximum 20 de minute in fiecare ora. Acest lucru ajuta la controlul umflaturii.

Clinica stomatologica din sector 5 | medicul dentist Uranus | TwinDent.ro

clinica stomatologica din sector 5

Este normal ca locul de extractie sa sangereze. Se recomanda aplicarea unei comprese sterile pe zona de sangerare. Pacientul trebuie sa muste compresa, sa o tina fixata acolo. Cand compresa este prea umeda, se recomanda schimbarea ei.

Daca durerea sau sangerarea persista in zilele urmatoare ale procedurii sau daca pacientului i se par anormale, acesta trebuie sa contacteze imediat medicul dentist. El ii va spune ce sa faca pentru a evita complicatiile din operatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here