Compozitori de muzica clasica

Compozitorul si pianistul german Ludwig van Beethoven (1770-1827) este considerat cel mai mare compozitor care a trait vreodata. El a extins traditiile clasice ale lui Haydn, unul dintre profesorii sai.

0
2126
compozitori de muzica clasica

Compozitori de muzica clasica

Cei mai cunoscuti compozitori ai muzicii clasice au contribuit la imbogatirea lumii in ultimii 600 de ani. Acestia sunt foarte diferiti in ceea ce priveste stilul, inovatia, indemanarea si popularitatea si nimic nu incita la o dezbatere mai aprinsa in randul cunoscatorilor si fanilor muzicii clasice, decat a determina care dintre acesti compozitori sunt cei mai buni. Cei trei compozitori care apar constant in top sunt Beethoven, Bach si Mozart.

Compozitorul si pianistul german Ludwig van Beethoven (1770-1827) este considerat cel mai mare compozitor care a trait vreodata. El a extins traditiile clasice ale lui Haydn, unul dintre profesorii sai. Viata si cariera sa au fost marcate de surzenie progresiva, totusi maladia nu l-a impiedica sa compuna unele dintre cele mai importante lucrari ale sale in ultimii 10 ani ai vietii sale, cand aproape nu putea auzi deloc.

Johan Sebastian Bach (1685-1750) a fost compozitor si organist german in perioada baroca. Contemporanii sai il admirau pentru talentul sau, dar credeau ca muzica sa era de moda veche. O redescoperire a operei sale s-a intamplat la inceputul secolului al XIX-lea, moment in care a ajuns sa fie vazut ca unul dintre cei mai mari compozitori ai tuturor timpurilor.

Un compozitor austriac din perioada clasica, Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) este recunoscut pe scara larga ca fiind unul dintre cei mai mari compozitori ai muzicii occidentale. Este singurul compozitor care scrie si exceleaza in toate genurile muzicale ale timpului sau. Canta la instrumente de la 3 ani si a inceput sa compuna de la 5 ani.

Scriind muzica cu o larga atractie emotionala in perioada romantica, Piotr Ilici Ceaikovski (1840-1893) a devenit unul dintre cei mai populari compozitori rusi din toate timpurile. A fost invatat in traditia vest-europeana si a asimilat elemente de muzica franceza, italiana si germana, cu stil personal si rusesc. Unele dintre lucrarile sale cele mai cunoscute au fost compuse pentru balet, inclusiv Lacul Lebedelor, Frumoasa Adormita si Spargatorul de nuci.

Mai exista o multime de compozitori care stralucesc de-a lungul timpurilor, insa acestia sunt cel mai citati clasici in intraga lume!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here