Clinica Elveto Dent ofera sfaturi de prevenire a cariilor!

Pentru o programare la clinica Elveto Dent, cei interesati pot intra pe site-ul Elveto-Dent.ro. Aici vor gasi toate informatiile

0
404

Atat adultii, cat si copiii vin la clinica dentara Elveto Dent pentru tratarea cariilor. Daca sunt netratate, acestea pot provoca dureri, infectii si in final pierderea dintilor. De aceea este important sa existe vizite regulate la medicul stomatolog.

Cu cat cariile sunt depistate mai din timp, cu atat este mai bine. Igiena orala este foarte importanta. Pentru o programare la clinica Elveto Dent, cei interesati pot intra pe site-ul Elveto-Dent.ro. Aici vor gasi toate informatiile.

Cel mai bun mod de a pastra dintii sanatosi este acela de a asigura o buna igienizare a cavitatii bucale, in mod regulat, pentru a scapa de orice resturi alimentare. Folosirea atei dentare este, de asemenea o necesitate pentru prevenirea cariilor, cum este si folosirea apei de gura, aceasta igienizand si locurile mai putin accesibile.

Top 4 sfaturi pentru prevenirea cariilor

Caria dentara este o infectie de origine bacteriana ce cauzeaza demineralizarea si distrugerea tesuturilor dure dentare (smalt, dentina si cement), de obicei, prin productia de acid. Acest acid este rezultat in urma fermentarii resturilor alimentare acumulate pe suprafata dintelui.

Cariile dentare apar in general fara a cauza un disconfort imediat pacientului. Din acest motiv acesta se prezinta in cabinetul stomatologic atunci cand cariile sunt deja intr-o stare avansata, cand incep sa produca efecte.

Semnele incipiente aparitiei cariei dentare sunt reprezentate de pete albicioase pe suprafata dintelui, indicand o zona de demineralizare a smaltului. Urmatoarea etapa in formarea cariei dentare este data de transformarea acestei zone albicioase intr-o forma mai avansata de culoare maronie.

Clinica dentara Elveto Dent | Elveto-Dent.ro

Elveto-Dent.ro

Medicii de la clinica stomatologica din sector 2 recomanda spalarea cu o pasta de dinti cu fluor, de doua ori pe zi. Fluorul este cel care intareste smaltul dintilor si poate vindeca primele semne ale cariilor.

Un al doilea sfat este legat de consumul de sucuri cu acid. Se recomanda consumul de apa in locul bauturilor dulci sau cu acid.

Intotdeauna oamenii trebuie sa mearga la culcare cu dintii curati. Periajul seara este foarte important. Bacteriile nu trebuie sa stea pe suprafata dintilor pana dimineata.

Ultimul sfat este legat de controlul periodic la medicul stomatolog. In acest fel se pot depista toate cariile, care ulterior vor fi rezolvate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here